Sógorom, a zugügyvéd

...and justice for all.

Ön is tud egy érdekes esetet? Írja meg a zugügyvédnek!

Hirdetés

Utolsó kommentek

Linkblog

Friss topikok

Utazási ajánlatok

Imperialista italtermék

2006. július 30. - zugügyvéd
Címkék: bíróság

 Az egyetemi szemináriumokon bolyongó legendák közül küldött be egy kolléga egy mulatságos itélet indoklást. Megynyugtató, hogy még a legkeményebb  bírók is szeretnek viccelődni.

 

Kedves Zugügyvéd!

Az alábbi történetet még joghallgató koromban mesélte büntetőjogi szemináriumon a keménykezű, szigorú büntetőbíró hírében álló néhai gyakorlatvezetőm, akinek két évvel ezelőtti halála kapcsán indult nyomozásról számolt be a közelmúltban az Index:

Néhai gyakorlatvezetőm egyik tanácselnöke, aki feltehetően a káderbírók népes táborába tartozott, egy élelmiszerbolti lopás ügyében a következőképp indokolta a vártnál szigorúbb ítéletet: "A bíróság külön súlyosító körülményként értékelte, hogy az elkövető az általa betört kirakatból egy imperialista italterméket, nevezetesen amerikai viskit (sic!) tulajdonított el, holott köztudomású, hogy az általa otthagyott magyar szilvapálinka is legalább olyan jó minőségű, mint az amerikai viski!"

Üdvözlettel,

M. B.

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zugugyved.blog.hu/api/trackback/id/tr4611842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cabomano 2006.07.31. 12:54:03

Hehe. Gyuri bácsinak mindig volt egy-két sztorija a "régi szép időkről". Egyszer beültünk egy ítélethirdetésére, ahol hosszasan ecsetelte az indokolás után, hogy a különböző időszakokban milyen módon hajtották volna végre azt a büntetést, amit szíve szerint szabott volna ki... :)

Komjatius 2006.08.16. 13:22:41

Bizony-bizony.
Nekem ez volt tőle a kedvenc sztorim.
Egy testületben szolgált egy idős büntetőbíróval, aki szeretett volna nyugdíjba menni, de az adott bíróság elnöke nem engedte.
Következő tárgyalás, várható ítélethirdetés, egy sajtóvétségi perben. Büntetési tételek ugye pénzbüntetés, közérdekű munka stb.
A bíróság kihirdeti az ítéletet, kötél általi halál, a vádlott ájultan összeesik.
Az öreg bírót másnap nyugdíjazzák.

jogász 2006.11.03. 19:50:19

P. Gyuri bácsi mindíg sztorizott, de vizsgázni kemény volt nála...
Egyszer ecsetelte a híres szegedi R. Ricsi esetét: "Ügyes, jókezű gyerek volt ez a Ricsi! Szinte a semmiből olyan eszközt fabrikált, amely alkalmas volt a cselekmény elkövetésére. Na, de velem hozta össze a rossz sorsa, én meg felköttettem.
süti beállítások módosítása