Sógorom, a zugügyvéd

...and justice for all.

Ön is tud egy érdekes esetet? Írja meg a zugügyvédnek!

Hirdetés

Utolsó kommentek

Linkblog

Friss topikok

Utazási ajánlatok

Az ügyészség a sajtó fegyőre

2013. november 22. - zugügyvéd

A Spirk József  EMFESZ ügyről már többször megemlékeztünk ezen a blogon. A felmentő ítéletet a sajtószabadság győzelmeként ünnepeltük, majd az ügyészségi felülvizsgálati beadványt elképedve posztoltuk ki. Tegnap a bíróság meghökkentő indoklással új eljárásra utasította a másodfokú bíróságot, helyt adva az ügyészség indítványának. Az ügy tárgyi súlya – a sajtószabadság kontra egy megrovás a tét – bizonyára olyan súlyos társadalmi érdeket sért, hogy az államhatalomnak be kellett avatkozni az ügyészség útján. Innentől kezdve senki sem lehet biztonságban, aki hivatalos személyről mer bármi kritikusat írni. Látszólag csak egy megrovásról van szó, de attól hajlamos megfeledkezni az igazságszolgáltatás gépezete, hogy négy éve fenyegetésben tart egy újságírót.

A TASZ közleménye itt olvasható.

És az atlatszo.hu tárgyaláson készült videója.

Öncenzúrára kényszerítik a büntetőeljárások az újságírókat from atlatszo.hu on Vimeo.

11 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zugugyved.blog.hu/api/trackback/id/tr945649571

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2013.11.22. 18:13:12

Sajtószabadság sajnos van még, remélem nem sokáig. Ma hazafelé jövet a zsufolt buszon egy fiatal részeg cigány nő üvöltözött trágárságokat, az egész közönség nagyon szégyelte magát. Olyanokat üvöltött, hogy: A magyar nők mind azt akarják, hogy megbasszák őket!

Hogy jön ez ide? Hát úgy, hogy nektek rohadt, tetves liberálisoknak köszönhetjük, hogy vérszemet adtatok a cigányoknak. Nagyon remélem, hogy lesz még nemulass, befogják a pofátokat, elé bajt hoztatok erre az országra!

Szociknak vége 2013.11.22. 18:26:57

Ha meg a vérlibsik kiesnek a parlamentből akkor be kell hívni az ENSZ megfigyelőket vagy az oroszokat, különben nincs szábáccság.

LOL

kisQtya 2013.11.22. 18:34:41

Hehe! Én olyan szabálysértési határozatot kaptam a VIII. kerületi önkormányzattól, aminek egyáltalán nem volt tényállási része.
Tehát nem írták le, hogy mit követtem el (nem is írhatták le, mert semmit) :D

Büntetőjogász vónék, hát írtam egy cca. 6 oldalas szakmai értekezést a témában az ügyészségnek, hogy netán törvényességi felügyeleti jogkörében lépjen már oda a szakmai pocsolyának.

Válasz egy mondat volt: nem kíván intézkedést tenni.

Erre volt képes a magyar ügyészség.
:DDDDDD
Van azért "néhány" jogász ismerősöm, gyorsan terítettem nekik a levelemet és a "szakmai" választ, visítva röhögött mindenki.

Mit vársz ezektől???? Csak nem törvényes eljárást?

Bruhahahaha!

kisQtya 2013.11.22. 18:43:47

@Brúsz Pringstein: ŐPedig a sajtószabadság tényleg fontos dolog. Csak egy baj van. A sajtószabadság érvényesülését meg kellene előznie a szabad és független sajtónak.
Az úgy nem megy, hogy az egyik sajtóorgánum a Fidesz seggéből lóg ki, a másik az MSZP seggéből lóg ki, a harmadikat meg külföldi liberálisok etetik (mert itthon ebben a kategóriában fizetőképes formáció már nincs.

Na, most ha majd lesz, független, elfogulatlan, korrekt, szakmailag is felkészült újságírás, amelyik a közemberek korrekt tájékoztatását SZOLGÁLJA, a szó legnemesebb értelmében, akkor majd lesz sajtószabadság is, mert maguk a polgárok fogják megvédeni az értük dolgozó újságírókat.

Addig csak mese a sajtószabadság.... Addig a mindenkori ellenzéki újságírók el lesznek nyomva, a mindenkori kormánypárti újságíróknak meg habzsi-dőzsi lesz, aztán csere.

Szociknak vége 2013.11.22. 18:49:20

@kisQtya: 'Na, most ha majd lesz, független, elfogulatlan, korrekt, szakmailag is felkészült újságírás, amelyik a közemberek korrekt tájékoztatását SZOLGÁLJA'

Ugyan már. Nyugaton is a hirdetők etetik a médiát meg itthon is. Ez nem jó de ez van. TALÁN amikor még a zemberek fizették meg a zújságot, nem a hirdetők akkor ez elképzelhető lett volna de ma már nem. És nem is kell ezen sírni, mindenki olvasson el mindent és szürjön magának belőle amit akar.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2013.11.22. 19:45:20

Azt ugye vágjátok, hogy ez az egész sztori a 2009-ben az MSZP által eladott EMFESZ okán folyik ?

Hogy az MSZP-s csinovnyikok pereskednek nem a mostaniak ?

kisQtya 2013.11.22. 20:10:14

@Trompf: Vágjuk. Egyik kutya, másik eb. :)

kisQtya 2013.11.22. 20:16:59

@Brúsz Pringstein: És mi a faszt olvassak el? Szakújságírás nincs. Még a HVG is "dísztálalásban" bírt előadni egy iskolázatlan emberek által összebarkácsolt, végtelenül primitív "bajaividejót".

Itt normális újságíró-képzés sincs. Havashenrik-tanodák taníccsák az zértelmiségiújságírókat.

Pfúúúúúj!

Szociknak vége 2013.11.22. 20:20:12

@kisQtya: Teljesen mind1 ki képzi az újságírókat. Szerinted az újságíró, a főszerkesztő vagy a laptulaj mondja meg mi mehet le és mi nem?

Most vagy nem vagy jogász vagy soha nem dolgoztál még az életben.

Blogger Géza 2013.11.22. 21:27:34

Na, azért itt is van csúsztatás rendesen. Annál kicsit többről van szó, minthogy valaki "kritikusan mert írni." Szép is lenen, ha minden hazudozás esetén emögé lehetne bújni. Konkrétan valótlan tényállítással, s ezáltal a becsület csorbításával vádolják. Miért is kéne tűrnünk, hogy az újságírók büntetlenül hazudozzanak, csúsztassanak?

CoolKoon 2013.11.24. 01:21:39

@Blogger Géza: Milyen valótlan tényállítással?! Bírósági ítélet mondta ki, hogy a Spirk József-féle állítások igazak, és (többek között) erre alapozva az adásvételi szerződést semmisnek nyilvánította. Akkor most mit tépi a száját pár ostoba az ügyészségen? Vagy a felperes nyikhaj olyan nagy valaki (esetleg annyi embert zsarolt meg), hogy kormánytól függetlenül "besegítenek" neki? Komolyan mondom hogy kár, hogy az ukrán csávó, akit átejtett, nem annyira heves vérmérsékletű. Ha ugyanis konzervekbe lenne bedarálva/disznók zabáltak volna fel a fogain kívül mindent, ami a csávókámból megmaradt, ma ez a per se lenne. Fehérgalléros csúszómászó bűnöző férgek amúgy se járassák a pofájukat, hanem inkább örüljenek, hogy épp bőrrel megúsznak egy ilyet.

Amúgy meg azt ne felejtsd el, hogy ha az újságíróknak nem hagyod, hogy kiálljanak bárki olyan mellett, aki mellett érdemes kiállni, könnyen elfogyhatnak azok is, akik (szükség esetén) melletted állnának ki. Akkor pedig esetleg majd téged is elvisznek (mert bizony a koncentrációs/haláltáborokban bizony mindenféle ellenzéki figurák is voltak, még jobboldaliak is).
süti beállítások módosítása