Sógorom, a zugügyvéd

...and justice for all.

Ön is tud egy érdekes esetet? Írja meg a zugügyvédnek!

Hirdetés

Utolsó kommentek

Linkblog

Friss topikok

Utazási ajánlatok

Ellopják a szexfilmemet

2011. május 12. - zugügyvéd

Az E-Kereskedelmi törvény pontosan meghatározza a szerzői jogot sértő  tartalmakért való felelősséget, és az eltávolítási kötelezettséget.  Az alábbi ügyben a jogsértő felhasználó nem éppen a törvény szerint jár el.


Kedves Zugügyvéd!
 
A téma banális: naponta több tucat szerzői jogvédelem alatt álló filmet töltenek le oldalainkról, amiket aztán ingyenes megosztó oldalakra raknak fel L
Most viszont olyan arcátlan viselkedéssel találkoztam az ingyenes oldal üzemeltetőjével kapcsolatban, ami mellett nehéz szó nélkül elmenni.

Szexoldal vagyunk – szándékosan nem nevezem meg magunkat, hogy senki se érezhesse úgy, ez itt a reklám helye…

Az oldalunkon található összes filmünket szerzői jog védi, lévén ezek saját gyártású produkciók.
 
A napokban az egyik ingyenes letöltős oldalon felfedeztük filmjeinket, mire írtunk egy kedves hangvételű levelet az oldal üzemeltetőjének, hogy szíveskedjen törölni az általunk levélben felsorolt filmeket, mert azokat szerző jog védi. 
Mire a válasz: bizonyítsuk be, hogy a filmek joga nálunk van, vagyis, juttassuk el hozzájuk a filmek dokumentumait, amit ők majd megvizsgálnak, és ha úgy találják, hogy azok valódiak, akkor majd törlik a filmeket. (Mindehhez az oldal üzemeltetője egy gmail-es  e-mail címet kegyeskedik használni)
 
Erre kaptak még egy szelíd hangú levelet (céges mailemről, amelyből egyértelműen látszik, hogy, nem egy vicces kedvű honpolgár vagyok),amiben ismét felszólítottuk őket, hogy legyenek kedvesek és töröljék azokat a filmeket, amelyek egyébként kivétel nélkül a mi oldalunk logójával vannak ellátva.
 
Válaszuk -immár szigorú magázódó hangnemben: kérik a bizonyítékokat, különben nem lépnek az ügy érdekében.
 
Költői kérdés:
 
1.       Nem nekik kellene bizonyítaniuk inkább, hogy megvették tőlünk a filmek terjesztési jogát?! (Ha megvették volna, arról mi biztosan tudnánk…)
2.       Ha a cég nevében írok, és cégünk logós filmjeit kérem tőlük számon, miért nekik áll feljebb?!
3.       Miért írják ki nagyképűen az oldalukra, hogy a KALÓZKODÁS BŰNCSELEKMÉNY?!
4.       És vajon mit szólnának ahhoz, ha ki kellene fizetniük filmjeink jogosulatlan használatából eredő nekünk okozott kárt?!
 
Üdv:
 
W.A.
egy magyar szexoldal főszerk. helyettese
 

58 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zugugyved.blog.hu/api/trackback/id/tr512898658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2011.05.12. 17:18:37

1. az oldal üzemeltetője, aki ingyenesen adja a tartalmat, valóban elektronikus kereskedelmi szolgáltatást végez? nem inkább az végzi, akinek a szerverén van az adat, esetleg aki hostolja a domaint? persze ez lehet egyszemélyben ő is, de jobbára nem így szokott lenni. ugyebár.
2. az email az lehet "bizonyító erejű magánokiratba vagy közokiratba foglalt értesítés"?

Pascal · http://torzskocsma.blog.hu/ 2011.05.12. 17:55:33

1. nem kell nekik megvenniük, sem arra odafigyelniük ki mit tölt fel - neked kell őket értesíteni (ő rosszul tudja, bizonyítanod felé nem kell).

2. a céges email nem bizonyító erejű magán- vagy közokirat

3. mert az

4. nem örülnének (ilyen azonban csak a 2001. évi CVIII. törvény 13§. (1) (2) bekezdéseiben leírt értesítés után 12 órával kerülhet szóba egyáltalán).

látjátok feleim szümtükkel 2011.05.12. 18:18:13

Na szóval, ha a céged részvényét, vagy üzletrészét a piacon árulnák, én nagy ívben kikerülném a helyet, nehogy rám ragadjon egy potya üzletrész. Ha egy cég nem tudja, ismeri a működésére vonatkozó gazdasági és jogi szabályokat, és az interneten egy blogban vár választokat ezzel kapcsoltaban, az vagy hazudik, vagy komolytalan. Aki pedig hazudik, az más aljasságokra is képes....Ezért nem megy a magyar lakosság pénze a vállalkozásokba, mert ennyire tudatlanok b*el a pénzüket, és ehhez nem akarnak balekként partnerek lenni.

janoszen 2011.05.12. 19:35:34

Miután a kérdés nem felnőtt tartalom esetén is érdekes lehet, leírom a tapasztalataimat:

A jogi oldalát elég jól körülírták, teljes bizonyító erejű okiratban kell kérned a tartalom eltávolítását, erre kár több szót vesztegetni.

Van azonban egy másik része a történetnek, amit a műszakiakban nem jártasak nem ismernek: nem csak közvetlenül a tartalom szolgáltatónak lehet jelezni a problémát. Közvetítő szolgáltatónak minősül pl. a hosting centrum, az internet szolgáltató, stb. tehát bárki, aki hozzájárul a tartalom interneten való közzétételéhez. Extrém esetben még a domain név DNS szerverének üzemeltetőjét is meg lehet címezni.

Ennek fényében azt javaslom, hogy az IP cím alapján a nyilvános Whois adatbázisból derítsd ki, hogy ki az IP tartomány tulajdonosa, valamint a traceroute, illetve BIX-es (Budapest Internet Exchange) elérés esetén a looking glass segítségével állapítsd meg a netszolgáltató kilétét. (Ezekre a kifejezésekre guglizva tuti kapsz találatot.)

Amennyiben magyar szolgáltatóról van szó, akkor írjatok a nevezett törvény követelményeinek megfelelő postai levelet. Ha külföldi a szolgáltató, akkor egy DCMA Notice of Copyright Infringement levelet kell küldeni. Ez utóbbira találtok a neten egy csomó példát.

Egyébként nem tudom, mekkora cég vagytok, de szerintem, váltsatok ügyvédet. Vagy ha nincs, akkor szerezzetek egy internetes (szerzői) jogi ügyekben jártas embert.

Disclaimer: nem vagyok jogi képzéssel rendelkező ember. Ennek megfelelően a fenti útmutatást saját felelősségedre kövesd.

ruhabűnözés 2011.05.12. 19:38:23

Mondjuk az is biztos, ha én warez oldalt üzemeltetnék, nem állnék le levelezgetni a joggazdával...

Egy pornóval foglalkozó Főszerk. Helyettes Úr ilyen szintű naivitása, rácsodálkozása 2011-ben a zInternetre pedig mulatságos.

gabest1 2011.05.12. 19:38:27

Semmi olyan nem történt a felszólítás kapcsán, amit én ne tudnék repordukálni innen a kisszékemből, beleértve a céges feladót az email-en. Ennél szerintem több kell.

kyanzes (törölt) 2011.05.12. 19:39:11

Most mondd meg! Akik onnan töltik le, mind ingyen rántanak rá! Őrület!

Mi tettünk feljelentést kalózkodás ügyben, melynek következtében lefoglalták a jogsértő gépeit (mivel onnan töltötte fel a cuccokat), a domaint és jelenleg folyik az eljárás.

Viccesen indulnak az ilyen sztorik, mert nagy arccal mondják, hogy "mi bajom lehet?" de amikor már harmadszor kell tárgyalásra mennie, akkor már nem vigyorog.

Ráadásul egyéb jogvédett cuccokkal is megdőlt, amelyek a vizsgálat során kerültek elő.

Ha van időd és energiád, akkor vágj bele.

Ez szoftver volt, nem pornó.

John Preston · http://johnpreston.blog.hu 2011.05.12. 19:39:30

Én egy torrent oldalról szoktam rendszeresen töröltetni a szintén hasonló témájú filmeket, amelyeket a cégünk gyárt, vagy forgalmaz, viszont nem szoktak kötekedni.

Egyébként, ha nagyon akarják akkor a 2257-esnek nevezett dokumentumokat (ami minden filmhez kötelező) a modellek nevének kitörlésével tovább lehet küldeni, ebben nem lesz semmi személyes adat, viszont feketén fehéren ott van, hogy ki gyártotta a filmet.

baliquez 2011.05.12. 19:45:46

@ruhabűnözés: teljesen mindegy, szerintem full kamu a téma vagy valóban fogalmatlan a topiknyitó. Pornósite-oknál a tematizált linkcseréből van forgalom és így bevétel. Ez azért van így mert az internet forgalmának több mint a fele ingyenesen hozzáférhető felnőtt-tartalom, kábé minden műfajban. Ha - mindezek ellenére - saját filmekkel próbál piacon lenni cég akkor vegye a fáradságot és használjon beágyazott lejátszót módosított codec-kel. Akkor nem lehet ellopni, vagy legalábbis macerás. 2011 van, tessen szépen pro informatikusra költeni, adaptálódni és akkor egyből nincs hajhullás a vélelmezett bevételkiesés miatt. Problem solved.

petya.bacsi 2011.05.12. 19:47:54

@janoszen: az bizony DMCA, nem DCMA.

A legegyszerűbb tényleg az, amit írsz, hogy írni kell a szolgáltatónak, részletezve azt, hogy az oldal tulaja megtagadta az együttműködést, és azok a filmek a ti tulajdonotok, és engedélyetek nélkül kerültek fel az oldalra.

Ezután nagyon gyorsan intézkednek, és majdnem mindenki hepi.

petya.bacsi 2011.05.12. 19:50:09

@baliquez: ez gondolom valami sms-es szexoldal lehet, ahol az sms-ben/bankkártyával vásárolt kreditek fejében letöltheti a kedves vásárló a filmeket.

Így a módosított beágyazott lejátszó nem játszhat, mivel a kedves vásárló a gépére szeretné lementeni a filmet, és onnan megnézni, akár többször is.

moncayo 2011.05.12. 19:52:00

@janoszen: amig a hostingnak, DNS kezelőnek nem viszel hivatalos (rendőrség, bíróság) papírt nem csinálnak semmit. Ennél sokkal súlyosabb ügyekben sem. Sajna.

www.Bisex.hu · http://www.bisex.hu/aff/99e46a59d4f8188eda373d36ecd8cc3a 2011.05.12. 20:04:09

miért nem perled be? nem kell szarakodni.
közjegyző előtt screenshot, és mehet a per

janoszen 2011.05.12. 20:07:00

@moncayo: Köszi, valóban typo volt.

Ami a hostingot, stb. illeti, attól függ. Ha a tárhely szolgáltató nem a törvény szerint jár el, akkor könnyen előfordulhat, hogy elviszik a gépét. Aki ezzel tisztában van, inkább kirakja az ilyen ügyfelét, hogy ne kockáztasson.

felszopó 2011.05.12. 20:11:11

nagyon gáz, hogy egy havi többmilliós bevételű szexoldal nem képes egy ügyvédet megfizetni!

John Preston · http://johnpreston.blog.hu 2011.05.12. 20:12:52

@janoszen: de nyilván a hosting sem akar valakit aki évek óta ott van, és jól fizet kirakni az utcára, csak úgy.

janoszen 2011.05.12. 20:20:44

@John Preston: Mindenféle képpen érdemes megpróbálni. Tapasztalat szerint 50:50 az olyanok aránya, akik ezzel foglalkoznak. Egy nagy upstream szolgáltató nem teheti meg, hogy nem tesz semmit.

hundertwasser 2011.05.12. 20:24:03

Többen is leírták előttem, szóvel törlési kérelem (NDA-notice and takedown), szigorúan cégszerűen, írásban (faxon is lehet). E-mail nem játszik. Konkrétan jelöld meg, mit kérsz eltávolítani. Én nem a warez oldalt kérnem, hanem a host providert - neki nagyobb a bukó, mert, ha nem töröl, akkor övé a felelősség.

kpityu2 2011.05.12. 20:24:53

A régi szép idők, amikor a pornófilm készítés is bűncselekmény volt...

biododírium 2011.05.12. 20:26:36

Egy élet nem lenne elég, hogy a neten található ingyenes (nem torrent!, hanem egyéb, szimplán elérhető oldalakon található) szex/pornó képeket/filmeket megnézze az ember, akkor miért van ebben még mindig pénz, miért fizetnek érte az emberek? Mert fizetnek, csak értelmetlen.

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2011.05.12. 20:29:20

Szóval... ez nem ilyen egyszerű...

1., Ugyanis rágalmazás esetén, a rágalmazónak kell bizonyítania az állítása helyességét!, Vagyis önnek!

2., A portál jogszerűen jár el, mert nem köteles a feltöltött adatok tulajdon és jogfelhasználói viszonyát ellenőriznie...

3., A teljes művet védi terjesztési jog, idézni belőle bárki idézhet, ha a származását feltünteti, és a mű publikált!

4., Bizonyos országokban levő megosztókra nem érvényes az általánosságban elfogadott nemzetközi jog, ők egyszerűen nem csatlakoztak hozzá! Afrikai Unió, Kína, és stb...

5., Ha csatlakoztak is hozzá, a szerzői jog a teljes művet érinti, a csökkentett felbontású filmeket, idézeteknek értelmezik, és demo reklámanyagnak, aminek a terjesztése önnek csak hasznot hoz!

az igazi wmiki 2011.05.12. 20:40:08

@www.Bisex.hu: "miért nem perled be? nem kell szarakodni. közjegyző előtt screenshot, és mehet a per "

Te se értesz semmit ebből. Seperc alatt felhúzok egy transzparens proxyt, ami olyan weboldalt hazudik a közjegyzőnek, amit akar.

nyos 2011.05.12. 20:50:42

Szerintem teljesen korrekt modon jart el az oldal uzemeltetoje.
Nem egy eset volt (a merete miatt talan a facebookos volt a legdurvabb), amikor par tini poenbol leszedetett valami hivatalosan feltoltott oldalt/kepet/videot valahonnan.
E-mailre meg szep, hogy annyit reagalnak, hogy kuldjetek hivatalos megkeresest (gondolom nem volt digitalis alairassal ellatva). Ilyen megkeresesre a hosting ceg, ISP, DNS szolgaltato es a tobbi is hasonloan reagalna (legalabbis akkor jar el jol, ha igy reagal).
A kerdeseidre:
1. Nyilvan amikor egy felhasznalo regisztral vagy videot tolt fel, kipipal egy checkboxot az oldalon, hogy jogosult a video feltoltesere. Innentol a ti feladatotok bizonyitani, hogy megsem volt az.
2. Ugyanigy irhatnek en is mailt a cegetek neveben.
3. Mert aggodnak a Szomalia partja menten hajozok testi epsegeert.
4. Miert kellene?

Brix 2011.05.12. 20:55:59

Teljesen felesleges es remenytelen ezt harcot folytatni. Ha sikerulne is levetetni az egyik oldalrol a filmet, mar masnap felkerulne egy masik ingyenes megosztora. A pornoipar valtozik. Vannak aki ezt mar felismertek es alkalmazzak az uj uzleti modellt: ingyenes letolto oldalakat uzemeletetnek es a reklamokbol van bevetel legnagyobb resze, csak a jobb felbontasu letoltesert kell egy minimalis osszeget fizetni. Nagy koltsegvetesu szexfilmet mar nem erdemes kesziteni mert senki sem fog erte fizetni, amikor fel-es letoltik az ingyenes amator filmeket

Netuddki. 2011.05.12. 21:18:33

A pornósok nem fizetnek az artisjustnak védelmi pénzt?

fogsunder · http://fogsunder.blog.hu 2011.05.12. 21:35:41

@kovi1970: ezt te kérdezed kovi? ;-) természetben fizetnek. ha nem, akkor az artisjus fizet a pornósoknak természetben.

Bélabácsi 2011.05.12. 21:41:00

Kurva nagy OFF, de nem bírom magamban tartani :))))

@kovi1970: Híjnye, teringettét: maga a MESTER is nyomott egy kommentet - én itten és most leborulok a nagyságod előtt és maximális tisztelet már az eddigi életműved előtt is ! Hogy mennyi boldog percet szereztél nekem, ejj....

Mester: hosszú életet és további sikeres alkotó munkát !!!

Bélabácsi

Matyko 2011.05.12. 21:43:09

Hello, en is az iparagban dolgozom, igaz csak mint viszontelado. Sajnos azt kell mondjam, evekkel le vagy maradva az iparag dolgai kapcsan, hiszen az illegalis tube site-ok es a repidshare vmint torrent oldalak mar idotlen idok ota nyuljak a nagy studiok alkotasait, full site rippekrol es teljese jelenetekrol beszelek nyilvan. Csomo szolgaltatas van, ami intezi neked [nyilvan penzert] a tartalmat vedelmet, mint pl a removeyourcontent.com es tarsai. Iratkozz fel bammeg a gfy.com ra es massz ki a szikla alol, legyel naprakeszebb..

kotyomfitty 2011.05.12. 21:56:33

Posztolo kerdezi:
"miért nekik áll feljebb?"

Talan megneztek az egyik szexfilmet?

A DMCA egy amerikai torveny neve (digital millennium copyright act), amig szuveren orszag vagyunk, addig kar vele dobalozni.

Az NDA titoktartasi szerzodest jelent (non-disclosure agreement), amit gondolom a felek nem kotottek, ugyhogy aki ezt elohozta, az is bolcs maradhatott volna...

j311 2011.05.12. 21:59:04

Egy jól üzemeltetett pornóoldal milliókat hoz a konyhára. Ha ebből nem futja ügyvédre, akkor valószínűleg annyit is érnek ezek a filmek.

Hogy tárgyilagos maradjak: már régen fel kellett volna jelenteni őket.

kotyomfitty 2011.05.12. 22:02:41

Ja, en akar fizetnek is erte, ha valaki forgalmazna olyan szexfilmeket, amiben nem guminove mutott, bohocca sminkelt utszeli kurvakat basznanak minel undoritobb modon.

Matyko 2011.05.12. 22:04:31

DMCA-t kis hazankban uzemeltetett oldalak is kapnak dogivel, hidd el, es azt is, hogy a vitatott tartalom le is kerul utana azonnal. A pornoiparnak vannak meg titkos remenyei es alakult egy szovetseg is a tartalmak megvedese erdekeben, de a karok vitathatatlanok. A fizetos oldalak helyett ezert sokan atnyergelnek a masolhatatlan elmenyt nyujto webcam 'reszlegbe' fizetos oldalak uzemeltetese helyett.

fogsunder · http://fogsunder.blog.hu 2011.05.12. 22:09:56

@Con Storm: elszaladt veled a hintaló.

1. rágalmazással vádolod a főszerkesztő-helyettest. és ezzel éppen te követed el a rágalmazást. :-p (egyébként kelleni csak nyomozati majd bírói szakaszban kell bizonyítani, hogy ki rendelkezik tulajdon és/vagy felhasználási joggal. az e-mail váltás semmi. ha lenne esze az oldal üzemeltetőjének, akkor leszedetné az adott videókat, sőt közzétenné, hogy a jövőben senki ne töltsön fel videót, adjon meg letöltési linket az adott cégtől. az említett eljárási szakaszokon kívül viszont nem kell az adott oldal szerkesztőinek bizonyítása, kicsit furcsa is lenne, ha minden tartalomról mindenkinek egyenként el kéne számolnia.)

2. viszont ha már felhívják a figyelmet rá, akkor illik azt "nyugtázni". tele a net pornóval és/vagy "erotikus művészfilmekkel", nem fognak feltétlenül x cég videói az ingyennetpornót szörfölő worldwide közösségnek hiányozni. (mondom a főszerkesztő-helyettes úrnak/hölgynek, hogy az a közönség amelyik ingyen nézi az önök videóit, sanszosan nem a vásárlóközönsége egyik szexfilm cégnek sem. esetleg később lehetnek ha van egy minősége a műveiknek. át kellene alakítani az üzletpolitikát. ha csak az oldalukon lesznek jelen, akkor a kutya sem fog tudni önökről. persze szívük joga, hogy úgy vezessék a cégüket, ahogyan akarják.)

3. a részletet tekintve is fennáll a jogvédelem. beleértve a hangsávot is. (ebben az esetben kicsit furcsa, de az artikulálatlan nyögés is jogvédett. :-)) még a továbbterjesztést is fenntartják kizárólagosan. (vannak olyan filmes dvd-k amiken kifejezetten szerepel, hogy korlátozott jogokkal vette az egyszeri ember! nem lehet például tékában kölcsönöztetni az adott példányt, stb.)

4. ugyanakkor az adott országokban is létezik jogrendszer amelynek általában eleme a szerzői jogsértések "orvoslása". kínában példának okáért netrendőrség van és tartalomszűrés valamint blokkolás. nem pedig netes három csapás, meg debil a kalózkodás bűn féle hülyöngések. (persze, hogy bűn a kalózkodás. a szerzői és szomszédos jogok megsértéséhez azonban semmi köze sincsen. kalózok újabban kifejezetten szomália partjainál, egyébként még dél-kelet ázsiai szigetcsoportoknál és nagyobb öblökben fordul elő, a kereskedelmi útvonalakon.)

5. az orrbaverésed meg hozzásegít egy ingyenes plasztikai műtéthez ami szebbé tesz mint voltál. tiszta haszon lenne nem? :-p

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2011.05.12. 22:26:28

@fogsunder:
1., Magyarországgal ellentétben máshol jogállam van... nincs olyan hogy szerkesztői felelősség, és alkalmazzák az ártatlanság vélelmét, mindaddig amíg nem bizonyosodik be egy független bírói eljáráson valaki bűnössége, ártatlannak tekintendő! Még akkor is az önbíráskodás esete valósul meg, ha bizonyítva van az illegális jogfelhasználás, és leszedi az adott üzemeltető az illegálisan megosztott dokumentumokat...

2., a terjesztési jog megsértése nem bűncselekmény, hanem szabálysértés, lévén a tulajdonjogot nem érinti... és a sértettől csak az okozott kárt lehet követelni...

3., az idézeteket illetően nincs jogvédelem, ugyan abban a kategóriába tartozik mint a vegyi és fizikai vagy matematikai képletek módszerek... nem mindenre van szerzői jogvédelem

4., a gazdaságilag elmaradott országok mentesülnek a szerzői jogvédelem kötelezettsége alól, nemzetközi egyezmény!

5., ez viszont már garázdaság ami 1-3 évig terjedőt von maga után...

lolperec 2011.05.12. 22:44:09

hátmár a pornóseszent??
hová jutott a világ :D

amúgymeg aki hosztingolja őket azt kell tökön ragadni. ennyi.
hatósági feljelentés, szerverrazzia, oszt jónapot.

fogsunder · http://fogsunder.blog.hu 2011.05.12. 23:07:40

@Con Storm: magyarország is jogállam. sőt ez is szokott lenni a baj. szerinted nincs olyan, hogy szerkesztői felelősség? egy kicsit el vagy tájolva, nem? ártatlanság vélelmének ehhez semmi köze. ha tudja bizonyítani a cég, hogy jogosulatlanul használják adott oldalon a szellemi alkotását akkor a vonatkozó szabályok alapján a bíróság a további jogsértéstől eltiltja a vétkest és lehet, hogy már akkor vagy később rendelkezik a kártérítésről is. (mert mindig van felelős!) az oldal szerkesztője meg esetleg bizonyíthatja, hogy de mégis jogosult volt elérhetővé tenni mások számára. (bár ekkor azt is bizonyítania kellene, hogy nem került ki károkozóan a felhasználókhoz. és a megállapodott összeget kifizette természetesen a cégnek. mivel a cég állítja, hogy semmiféle megállapodás avagy üzlet nem jött létre köztük soha, sanszosan az adott oldal szerkesztője, üzemeltetője a felelős és marasztalható.) nomeg az önbíráskodást is hogy kavartad ide..

2. amit mint látszik a kedves oldalszerkesztő egyáltalán nem is vett figyelembe. és hogyne érintené a tulajdonjogot?? korlátozás arra nézve, ha a továbbterjesztést kizárják!

3. "az idézeteket illetően nincs jogvédelem" ebből falvédőt kellene csinálni..

4. gazdaságilag elmaradott országokban nem az it szektor a húzóerő, ergo nem problémás a dolog. a kikényszerítő erő nemzetközileg amúgyis kevés. ettől függetlenül a jogosulatlanul közzétett tartalomnak mindig van felelőse.

5. nem, nem garázdaság. és azt hiszem ez már olyan övön aluli hülyeség volt, hogy nem is folytatom ezt veled, bár látszik, hogy válaszolnom érdemes volt.

az igazi wmiki 2011.05.12. 23:19:01

@www.Bisex.hu: Tényleg? LOL. Jogászok jelentkezését várom, bármit bebizonyítunk hitelesen.

Netuddki. 2011.05.13. 00:05:58

@Bélabácsi: :))))))))))))))))))

Tévedni teccenek! Aki tudja csinálja, aki nem az filmet forgat...

A kovi meg nem más, mint "John Smith". :P

Zed4preZ 2011.05.13. 02:08:04

@Con Storm: "a sértettől csak az okozott kárt lehet követelni"

Ez mindent visz. :D

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2011.05.13. 05:44:50

@fogsunder:
Magyarországon nincs jogállam, ezt mindenki tudja...

A következő az esetem...

1., lemérgeztek a munkahelyemen nehézfémekkel, beteg lettem..
2., az egyik szakorvosnak feltűnt a dolog és elrendelte, hogy jelenjek meg az üzemorvosomnál
3., a munkáltatómmal közöltem, a dolgot és szerettem volna megtudni ki az üzemorvosom
4., másnap már kézhezkaptam a papírjaimat az egyoldalú rendkívüli felmondással + egy zsaroló levéllel ennyit fizessek nekik
5., a munkaügyi jogászok aztmondták kussoljak várjak 30 napot
6., a munkaügyi központban úgy elvették tőlem az iratokat, hogy jeleztem semmit sem írtam alá, nem felelnek meg a valóságnak
7., a jogsegélyszolgálat sem vállalta az ügyet
8., a körzetim belehazudik a pofámba, hogy nem rendelhet el nehézfémterheléses vizsgálatot
9., segélyt sem mindig kapok, rendszerint lenyúlják, mert még az adóbevallásban sem kell feltüntetni és még a posta is benne van a bizniszben, bizonyítani sem lehet, hogy nem kapom meg
és a többi

fogsunder · http://fogsunder.blog.hu 2011.05.13. 05:45:51

@Zed4preZ: :-D ám legyen bármekkora hülyeség legalább (legfeljebb..) annyi értelme van ennek a kinyilatkoztatásának, hogy éppenséggel lehetni lehet követelni a sértettől az okozott kárt. 8-) "nem fog összejönni" :-D

fogsunder · http://fogsunder.blog.hu 2011.05.13. 05:50:12

off: con storm, ezt kellett volna elsőre beírnod (és semmi mást), és akkor meghagytalak volna abban a hitedben, hogy te jogÁSZ vagy. gyógyulj meg, ennyit tudok mondani és egyben kívánni neked!

2011.05.13. 06:38:28

@Con Storm:
aham, ja. de sajnos utoljára akkor látott téged orvos, mielőtt a lipót bezárt.

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2011.05.13. 06:52:39

@avman: jogállam?!

Évente 540 ezer vagyon elleni bűncselekmény történik, a felderített és megtérült kár 1% alatt van... ebből 44 ezer csak tiszztán lakás, ház kifosztása... soha nem kerül elő az orrgazda és a terítőpiac...

28 ezer regisztrált (ez a regisztrált) eltűnt van 21 év alatt, ne mond azt hogy ez nem sexrabszolga és szervkereskedelem...

Ha valahol magántulajdon és emberi élet jogvédő szervezet alakul azonnal ellehetetlenítik állami szintről!

Még a xénia lázt is kinyírták, mert a gyerekek felnyomták a kábszerdealereket...

Itt jogállam?! Amikor magát a jogelméletet súlyosan sértő törvények vannak?!

A közgyógyellátási statisztikáink a harmadik világbeli állapotoknál is rosszabbak... mégis toljuk bele a pénzt és semmi kontrol lehetőséget nem építenek ki...

Amikor az érdekvédő polgármester sittre juttat két asszonyt, mert nincs engedélye a vaddisznótelepre, mh.. senkinek sem tűnik fel, hogy a vadtartás nincs szabályozva...

Vagy anaerob baktérium füstölt sós húsban. az ANTSZ részéről, vagy a mézben antibiotikum, amikor az halálos méreg a méhek számára... vicc...

MetálFater (törölt) 2011.05.13. 07:31:35

@kyanzes:

Oszt milyen szoftvert loptak a cégtől, amiért megérte a feljelentés?
És nem féltél egy esetleges "elbeszélgetéstől" a feljelentettek részéről?
Csak azért kérdezem, mert a ma hatályos törvények alapján - a zene esetében biztosan így van - NEM illegális a letöltés, csak a megosztás.

Ebből következik: ha a Megaupload nevű oldalról leszedek egy albumot, az még nem bűncselekmény. (Ha az lenne, nyilvánvalóan megszüntetnék a szolgáltatót.)

Aztán csak zárójelben kérdezem:

Te minden szoftvert, amit használsz a jogkövető magatartás értelmében megvásárolsz?

Eeeeegen?
Akkor Te vagy az egyetlen...

Bakker.

kotyomfitty 2011.05.13. 07:52:43

@Con Storm:
A nehezfemek okozzak a paranoiat, vagy mar a nehezfemes epizod is kitalacio?

DMCA: Elhiszem, hogy kapnak takedown notice-t magyar oldalak, azt is elhiszem, hogy komolyan is veszik a magyar oldalak, ezzel alairom, hogy az eredeti kerdezonek ez igy mar jo is.
En csak annyit mondok, hogy ket magyar fel kozt JOGILAG pont annyi hatalya van, mint ha kinai, eszakkoreai torvenyekre vagy a koranra hivatkoznal.

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2011.05.13. 08:53:55

:D mindenről készítettem egy olimpusz diktafonnal felvételt, a bírósági listán mint elsőrendű bizonyítékkészítők fent van, a felvételeket angolul feliratoztam és fenn vannak külföldi tárhelyű jutus helyeken...

A elmebeteggé nyilvánítanának, akkor különösen kiszolgáltatott státusz még dobna a büntetési tételen... nekem az csak jó!

A két magyar fél anno, meg nem a nemzetiségtől számít, hanem hogy melyik országban helyezkedik el a tárhely!

Azonfelül ha még be is bizonyítod, hogy te rendelkezel a felvétel jogfelhasználásáról, akkor sem veheti le hatósági utasítás nélkül a weblapról, mert az önbíráskodás!

Abban az esetben rendelkezhetsz kényszerítő eszközzel, ha ezt a jog megengedi neked! De a tulajdonjog nem sérül, mert az illegális másolat nem a tiéd... a jogfelhasználás sérül, az meg csak szabálysértés, és a keletkezett hasznát perelheted el tőle! De ezt már csak kölcsönös megegyezéssel... vagy pedig az előírt jogi úton rendezheted...

2011.05.13. 09:05:22

Mostantól erre teszem fel az életemet!

Minden pornót letöltök a netről, amit nem lehet letölteni, azt simán megnézem. És ami nem tetszik, azt leemailezem a netről. Írok mindegyik miatt a szerkesztőnek, hogy "Hééé gyökér mindet én csináltam, becsszóra, szal töröljed!"
Majd ha ez nem hat! Akkor leemailezem egy cégesnek tűnő email címről, csak ott már nem gyökereket írok, hanem azt hogy T. Szerk. úr/úrnő!

És így minden pornót törölnek, ami nekem nem tetszik. Fasza lesz!

KenSentMe 2011.05.13. 09:07:19

Ha jól emlékszem, ha létrehozok valamit, akkor azt a létrehozásának pillanatától kezdve védi a szerzői jog (és nem csak nálunk, hanem szinte bárhol a világon).. az mondjuk egy jó kérdés, hogy hogy bizonyítsam be, hogy én hoztam létre. Mert az egy dolog, hogy az elején ott vírít óriási betűkkel a nevem.. meg mondjuk simán lehet, hogy egy szexfilmből kivágnak 10 percet, és azt feltöltik valahová.. tényleg ügyvédeket kell ilyenkor fizetni és a bíróságra kell mászkálni?

Fánkevő Fáncsi 2011.05.13. 09:15:00

Bocsánat hogy megkérdezem, de ez a szexfilmekkel foglalkozó oldal elég módos ahhoz, hogy szexfilmeket gyártson, de arra nincs pénz, hogy az ilyen ügyeket egy ügyvéd intézze el? Ez a poszt, itt most egy panasz, amivel ki akarja beszélni a dühét a szerkesztő úr? Hát...ha tényleg ilyen kis megszeppentnek tetszik lenni, akkor akár önök meg is érdemlik, hogy lopják a cuccot, én még ezt is megkockáztatom, bár nem akarok gonosz lenni.

Szólni kellett volna egy ügyvédnek és már rég el lenne intézve.
Itt a zugügyvéden amatőrök vannak, akik jószándékkal kommentezgetnek, ahány ember annyiféle vélemény. Egy cég nem működhet ilyen alapokon. Jó könyvelőre és jó ügyvédre minden gazdasági társaságnak szüksége van, ezek az alapok.

2011.05.13. 09:17:52

@kotyomfitty: mondom, bezárták a lipótot, oszt azóta ez vanik.
meg is kérdezte, tényleg elmehetek?
erre kórusban üvöltötték, nem, elmebeteg!

nagyon gromek 2011.05.13. 10:22:36

nekem is ellopták a szexfilmemet. egy dvd-n tartottam a jobb felső polcon.
eszem megáll ezen a hülyeségen... ilyen az, amikor az emberek a józan eszük helyett a jogra akarnak támaszkodni.
nem egyszerűbb lenne igazolni, hogy az övék a jog, mint azon izmozni, hogy joguk van-e ilyet kérni?

_mblaszlo_ 2011.05.13. 10:48:22

Nem lehet, hogy a szerző barátnője/húga/stb. meggondolatlanul szerepelt valahol, és most valamilyen furmánnyal el akarja tüntetni az elérhető felvételt?
Mert ha ez az egyébként hihetetlen sztori tényleg valós, akkor már csak az a kérdés, hogy mit takar a főszerk. helyettes megnevezés, mert hogy nem a céges agytrösztöt, az tuti :)

supracoger · http://supracoger.blog.hu/ 2011.05.23. 18:03:00

"ki kellene fizetniük filmjeink jogosulatlan használatából eredő nekünk okozott kárt"

azt ugye tudod hogy 100 letöltőből jó ha EGY megvenné azokat a filmeket..

aki manapság pornóra pénzt költ az hülye.. inkább kurvázná el..
süti beállítások módosítása