Sógorom, a zugügyvéd

...and justice for all.

Ön is tud egy érdekes esetet? Írja meg a zugügyvédnek!

Hirdetés

Utolsó kommentek

Linkblog

Friss topikok

Utazási ajánlatok

Felizgatott közösség

2009. november 18. - zugügyvéd

A hétvégi, sajóbábonyi incidens  során hangzott el a következő nyilatkozat:

„A megyei rendőrség szóvivője azt mondta: a vasárnapi események miatt csak "helyieket" vettek őrizetbe. Rajtuk kívül még 3 embert gyanúsítanak kisebb bűncselekményekkel. Ők is, mind a hatan cigányok, gárdisták ellen nem nyomoznak. Többeket közösség tagja elleni erőszakkal gyanúsítanak, a szóvivő szerint azért, mert a Jobbik szimpatizánsainak autóját támadták meg, az pedig egy közösség.”


Anélkül, hogy a Zugügyvédnek pontosabb információi lennének az átlagnál a történtekről, a fenti okfejtés elég abszurdnak tűnik.  Ha a fradi szurkolók  kergetik a kispestieket meccs után, akkor ennyi erővel arra az eseményre is rá lehetne húzni ezt a bűncselekményt. Meg is oldódna a futball huliganizmus problémája egész gyorsan.

198 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zugugyved.blog.hu/api/trackback/id/tr961534908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Égbekiáltó 2009.11.19. 00:58:04

@mokas_gizi: Arra azért kíváncsi lennék, hogy a gárda a masirozásaival hány bűnügyet oldott meg, hányszor indítottak nyomozás, és mi lett az eredménye? Ja, hogy semmi? Ja, hogy nem is akarnak megoldani semmit, csak félelmet kelteni a cigányokban? Akkor mondják ezt. Az őszinteség igencsak hiányzik a szélsőjobból.

Égbekiáltó 2009.11.19. 00:59:28

@pink75: Szóval fegyveres emberektől lopják a cigányok a biciklit? Életszerű:) A 750 felfegyverzett fehér vadászt tartja rettegésben 250 cigány? Gratulálok.

MrZed001 2009.11.19. 00:59:44

@Égbekiáltó:
"Ha társtettességben elkövetett emberölésért elítélnek egy cigányt akkor az sosem jön ki a börtönből. Lásd az olaszliszkai esetet."

Már megbocsáss, de csak a nagy nyilvánosság miatt születtek ott meg azok az ítéletek, amik születtek.
Kaptak talán életfogytot (nem olvastam utána, hogy tényleges életfogytot kaptak-e, vagy 15-20 év múlva viszontlátjuk őket mint kigyúrt verőlegények), kaptak 15 meg 17 évet (az mennyi lesz harmadolás után?)
Sokan bűnsegédek, tettestársak (még azért ott vagy 10 volt), felbújtók (öljétek meg a magyart! kiabálók) meg semmit.

"Vagy ki kéne végezni mindenkit aki lopott?"
Kézlevágás. Én támogatnám. Én NEM LOPTAM soha életemben. Nekem nincs mitől félnem. Mindig az pattog a szigorú törvények ellen, akinek vaj van a füle mögött!
Kivégzés a gyilkosoknak. Tudod, a legliberálisabb Amerikában is ez a büntetésük. Na mi még a legliberálisabbnál is liberálisabbak vagyunk. Erre nem lennék büszke.
És persze a kivégzés legyen nyilvános, és kötelezően vetített az összes magyar csatornán. Na annak lenne visszatartó ereje. Annak, hogy az iskolatársát halálra verő Kozák Roland szabadon van: NINCS!

mokas_gizi 2009.11.19. 01:00:15

@Égbekiáltó:

Igen valóban elítélik a vádlottak 90 minimum, csak kérdés, hogy mire...
Ezenfelül meg kit ezért miért milyen büntetést kap...
Most ha ellopok több száz milliót/ milliárdot és elkapnak esetleg leültetnek 1-2-3 évre amiből leülök valamennyit akkor engem is lecsukhatnának bármikor...
Pl milyen házi őrizet az amikor az elkövető házi őrizetben van és szórakozóhelyekre jár hétvégenként...?

És még azt merik hazudni a fajvédők, hogy a mokkákat nemcsak hogy azonos mércével mérik a jogszolgáltatók, hanem, éppenséggel, sokkal nagyobb büntetéseket szabnak ki rájuk. Hadd utaljunk megint a barcsi cigánypofozó srácokra, akiknek a büntetése (még egyszer: pár elcsattant pofonért, amelyek még csak véletlenül sem okozhattak volna halált) azonnali letöltendő... és persze ez csak egy eset a sokból...

Túl feltűnő, hogy az egyik mit, miért, mennyit kap és a másik mit miért mennyit kap...
A korrupció és az állami lopások is túl feltűnőek, mindenhol van ilyen csak nem ennyire nagy mértékben és nem annyira feltűnően ezenfelül többi civilizált országban nem 1-2 évet kapnak ezek az emberek ha egyáltalán letöltendőt kapnak...

pink75 2009.11.19. 01:04:35

@Égbekiáltó: neked gratulálok ehhez a hozzászólásodhoz, büszke lehetsz magadra. Sok vadász nem egyenlő 750 vadásszal - és, tudod, rájuk azért elég komoly szabályok vonatkoznak ill. elég jól számon tartják őket.
Egy 13 éves kislánytól lopták a biciklit.

Égbekiáltó 2009.11.19. 01:08:02

@pink75: Bocs, te írtad, hogy sok a vadász. Természetesen karikíroztam. De ez egy órakor belefér. Itt kommentelek, ahelyett, hogy a holnapi tömeggyilkos cigányom ügyére készülnék, a végén még elítélik:)
A vadász számontartással kapcsolatban is megvan a véleményem. Vagy a roma sorozatgyilkosok nem vadászpuskát használtak amit nem tudtak azonosítani? Jól számontartották a fegyvert.

MrZed001 2009.11.19. 01:08:44

@Égbekiáltó:
"Arra azért kíváncsi lennék, hogy a gárda a masirozásaival hány bűnügyet oldott meg, hányszor indítottak nyomozás, és mi lett az eredménye? Ja, hogy semmi?"

Nos, ebből is látszik tudatlanságod, elvakultságod és olvasatlanságod.
Elég sok esetben menekítettek ki c.gányok által terrorizált családokat. Tudod, olyanokat akiket a rendőrség nem védett meg, mert magyar.

Tudod, azok az emberek akiket menekítettek az életük munkájának gyümölcsét, a lakásukat/házukat kellett hogy hátrahagyják, mert a terrorista c.gányok folytatólag és tettleg az életükre törtek. Ezen kívül lehetne még sorolni az áldozatok védelmén és az elkövetők elfogásában való érdemeiket (vagy épp amikor a tisztességes c.gányokkal együtt védtek egy gátat. igen ők, nem a kiskatonák, nem a képviselők, ők).
Szerintem előbb tájékozódj, és ne írj ekkora badarságokat.

Viktus 2009.11.19. 01:09:05

@Égbekiáltó:

Nem érted a lényeget. A rendőrség feladat sem elsősorban az, hogy minden ügyet megoldjon ez amíg nem jön el az időzsaru korszak kb. lehetetlen, hanem az elrettentés. Igenis van rendőrség látszik, hogy működik, és képes hatékonyan cselekedni.
A gárda egyfajta pótcselekvés a rendőrjárőr feladatkörét veszik át mivel olyat már vidéken nem is látni. Így a társadalom bizonyos csoportjai meg nyugodtan tehetnek bármit.

kraut 2009.11.19. 01:10:47

@Shadow82: bocs, de ez netto paranoia amit írsz. (amúgy, miből gondolják a "nemzeti szóra fogékonyabb elmék" hogy egy ilyen gárda-jellegű szinkronúszó csapat megoldást kínál mindenféle településvédelmi problémára? 3 éve van gárda. Azóta mi is történt biztonsági fronton? Kevesebb lett a lopás? Akadályozott meg valamit, pl egy lopást, a gárda? Nagy semmi. Csak a közhangulat lett erőszakosabb és türelmetlenebb, mint kan kutya ha elszorítják a tökeit fedeztetésnél, de eredmény egy fia sem.)

Egyszerűen nem tud.
A közbiztonságot leginkább az rakja rendbe ha a közösség tagjai ismerik egymást, kapcsolatban állnak, vannak egymásról információik. Hidak a közösségben, teccik érteni.
Amíg a falu szélén szegregáltan élnek a cigányok a putriban, addig ez így is marad. (tudom, jön a lakjon melletted cigány család /speciel lakik/, meg a parketta feltüzelős sztori, meg a teleszarták a budit mert nem tudták, hogy kell lehúzni... stb stb. Persze ilyenkor mindig eszembe jut a magyar bevásárló turista a 80-as évek derekán, amint nem tudta, hogy működik a fotocellás vízcsap a 'máriahilfer' budijában.)

Félni többnyire attól szoktunk amit nem ismerünk.
Persze mi ugye a 10 millió szakértő országa vagyunk, ahol "nem agyalni kell a dolgokon hanem csinálni". Mert mi aztán tudjuk. Meg magyar virtus.
A probléma sosem két ember között van, hanem a politikusokkal, akik fűtik a kedélyeket.

Még egy gondolat - bár én azt hittem ugye, hogy ez egy jogászati blog, és nem valami futballdrukker mentalitású kvaterkázó - szóval a magyarországi helyzet meglehetősen hasonló az első francia forradalom előtti állapotokhoz. Nagy és elégedetlen tömegek, akik vért akarnak. Aztán amikor megkapják, akkor meg jól megszopják. Mindenki, a hátbaszúrt népvezértől, az éhendöglött csőcselékig. Üzemelt a guillotine, de klassz volt. Na és aztán...?
Okos ember más kárán tanul. Mi még a sajátjainkból sem fogunk és újra meg újra ugyanabba a szarba lépkedünk. (nacionalizmus)

@load error: a remény pislákoló fénye vagy számomra :)

Égbekiáltó 2009.11.19. 01:11:43

@MrZed001: Van már ilyen törvénykezés, most pl Szomáliában vezették be. Egyszerű dolgod lesz, vedd fel az iszlám vallást, térítsd meg a magyarokat, és vezettesd be az iszlám törvénykezést. Vagy bizonyítsd be, hogy István törvényei máig hatályban vannak és éljünk aszerint.
A halálbüntetés alkotmányellenes.
A két gyereket megölő ír gázoló még mindig szabadlábon van.
Fáradt vagyok, mi az a harmadolás? Háromfele vágják a cigányokat?:)

Égbekiáltó 2009.11.19. 01:12:32

@MrZed001: Gondolom neked a kuruc az etalon.

mokas_gizi 2009.11.19. 01:14:17

@Égbekiáltó:

Kedves Égbekiáltó!!!

Nem a Gárdától félnek az emberek, hanem a Cigány emberektől akik ölnek, rabolnak, lincselnek...!!!
A Gárda ilyet még sehol sem tett, ők semmilyen bűncselekményt NEM követtek el...!!!
Túl feltűnő az a hazudozás, amit művel a Liberális sajtó és egyesek manapság...

Külön örülök, hogy ezt a szélső jobbos dolgot belevetted a válaszodba, mert a TV-ben pont egy MSZP-s képviselő nyilatkozott a mostani esetről, igen őt támadták meg... Pontosan a "nem" létező cigány bűnözésről beszél és arról hogy az emberek félnek (Nem, nem barátom a Magyarokról mondja hogy félnek, mert őket gyilkolják meg, rabolják ki, lincselik meg NEM a cigányokat...)

Vitát veled befejeztem, mert szándékosan valótlant állítasz és provokálod az embereket...!!!
Kettő dolgot még a végére megjegyeznék...

1.
Ezzel pontosan az ellenkező hatást éred el, mint amit te és a hozzád hasonlók szeretnének...
Média hazudozik már tényleg olyan szinten, hogy ilyen is csak Abszurdisztánban létezik...bár Médiát sem értem emberek itt élnek és látják mi folyik itt agy mosott emberek egyre kevesebben lesznek...

2.
Még mielőtt elkezded a Nácizást:
Nem, nem vagyok sem "Náci", sem "Rasszista" a becsületes Roma emberekkel semmi bajom sincs sőt munkahelyemen is dolgoznak becsületes roma emberek, akik beilleszkedtek és bejárnak mindennap dolgozni...
Igen ők is kerülik a bűnözőket és igen ők is félnek tőlük...

pink75 2009.11.19. 01:14:27

@Égbekiáltó: csak erősíted a jog világában élőkről a képet. Karikírozni éppen nem ezen kellene, mert nálad ez egy pihe, itt meg a valóság. És ha a beleszaráshoz még gúny is társul, akkor igazán nem értem, miért a nagy hőbörgés, amikor helyben megoldják az ügyeket.

pink75 2009.11.19. 01:15:42

@kraut: mikor itt volt a gárda, utána 2 hétig nyugi volt a faluban. Persze, aztán be lett pótolva minden.

kraut 2009.11.19. 01:15:45

@Viktus: Településőr.
Funny, hogy az nem elvárás a gárdával szemben, hogy 3 éves működése kapcsán miért nem lett pikk-pakk kánaán, de mondjuk a cigányságtól default elvárás, hogy máról holnapra "javuljon meg", integrálódjon ám, de izibe.

a córesz ami most van, cirka 40-50 év alatt alakult ki, a forráspont kb 20 év alatt rotyogott el idáig.
Szerinted mennyi idő alatt fog ez megoldódni?
Amúgy, a Jobbik roma 'programja' egy nagy üres humbuk, általánosságok puffogtatása. De ha linkekkel segít valaki megértenem, hogy mitől is lesz majd minden úgy ahogy az ki van fejtve (esetleg ez még kompatibilis is lesz az emberi jogokkal, EU-val, józan ésszel, stb) akkor biztos előrébb leszünk mindannyian. Én is, romák is, jobbikosok is. Ennyit csak megér a dolog, nem?

MrZed001 2009.11.19. 01:16:12

@Égbekiáltó:
Sejtettem ... jön már az a rászista kártya. Rend szerint amikor már nincs ellenérv, vagy a másiknak nagyon igaza van !

Mellesleg egy kis történelem tanulást javaslok részedre. Kezd talán a hutu és tuszi törzsekkel ... aztán ha van egy cseppnyi sütnivalód látni fogod a párhuzamokat.
Ha nem, hát akkor sajnos nincs miről beszélnünk, ennyi intelligenciát elvárok egy vitapartnertől.

kraut 2009.11.19. 01:17:44

@mokas_gizi: cuki, hogy kijelented, hogy befejezted a vitát (bár nem igazán volt annak nevezhető) de azért aztán még két dolgot odapakolsz a végére.
Igazi nőies vonal :)

Égbekiáltó 2009.11.19. 01:18:42

@pink75: Te írsz olyan dolgokat amit akár viccnek is fel lehet fogni. Pl a háromszorannyi, sok vadászt is magában foglaló lakosság fél a harmadannyi fegyvertelen romáktól, és hagyják, hogy terrorizálják őket. Ez annyira valószerűtlen, hogy ezt csak viccként lehet felfogni.

Égbekiáltó 2009.11.19. 01:20:35

@MrZed001: Sem azt nem mondtam sose hogy náci (ez mókás gizinek szól), sem azt, hogy rasszista. Ha te a kurucos kommentemet azonosítod a rasszizmussal az a te bajod. Ezzel viszont te rasszistázod le a kurucot, nem én.

pink75 2009.11.19. 01:20:36

@kraut: az igazán funny az, hogy miből gondolod, hogy a civil, minden fronton gátolt gárda dolga lenne 3 év alatt gatyába rázni a dolgokat:)
számítsuk a 3 évet onnantól, hogy hivatalos állami szervezet lesz belőlük - érdekes világ lesz, az szent

kraut 2009.11.19. 01:21:46

@MrZed001: a töri tanulást mindenkinek csak ajánlani lehet. Hiszen ha nem ismered a múltat, nem sokat tudhatsz a jelenről. /a jövőt még Vona Gábor sem ismerheti, még ha ezt állítja sem. Ha ismerné, már rág pókerezne valahol Vegasban/
Persze, ha csak azt érti meg belőle valaki ami épp szája íze szerint való, az már fabatkát sem ér. (tipikus példája ennek, ha valakik csak áldozat szerepben hajlandóak látni magukat.)

pink75 2009.11.19. 01:22:17

@Égbekiáltó: miért vicc? demográfiai adatokról hallottál már? Életkor? Szerinted a 750-ből mennyi a 15-30 éves?
Fegyvertelen romák? Te viccelsz?

Viktus 2009.11.19. 01:23:12

@kraut:

Településőr papíron létezik, és nem old meg semmit, ahogyan a polgárőr sem vagy a közterületes. Ezek mind ugyanolyan pótcselekvések, mint a gárda, de még annyit sem ér, mert a gárdától tartanak a médiahiszti okán.

Nem pótcselekvésre lenne szükség, hanem rendőrségre. Megfelelő felszereléssel, jogkörökkel. Eleve minden megyébe kellene egy-egy ilyen készenlétis század a forróbb megyékbe, mint itt Heves-Borsod-Nógrád meg több is, és legyenek ott az utcán. Térfigyelőkamerarendszerek stb.

Nem is mondtam, hogy a Jobbik nagy programokat tenne le. A struktúra kevés is ehez nem igazi párt, ha végignézed.
A roma integráció valójában senkinek nem érdeke a politikai tényezők közül. A fidesz-mszp megvette a maga díszcigányait, akiken keresztül lehet lenyúlni a pénzeket. A jobbik meg gyakorlatilag pár hónap alatt kifingana, ha helyrállna a rend. A cigány "vezetők" meg elvannak a zavarosban , vagy pártok körül tömörülnek, vagy uzsoráznak ... a cigány értelmiség egy része akarna változtatni lásd. a fiatal roma tanítónőt viszont nekik nem segít senki.

MrZed001 2009.11.19. 01:23:37

@kraut:
Nos, akkor tessék, mutassál nekem magyar elkövető és cigány áldozatos esetet!
Ja, hogy MINDIG a magyar az áldozat, és a cigány az elkövető. Hoppá, ez nem fog illeni idilli kis életképzetedbe ...

Égbekiáltó 2009.11.19. 01:24:45

@pink75: És a 250 romából mennyi a 15-30 éves?:) Demográfiai adatokról hallottál már? A roma társadalom sokkal fiatalabb, mint a mienk.

MrZed001 2009.11.19. 01:26:08

@Égbekiáltó:
a kuruc.infózás legalább annyira burkolt nácizás mint az, hogyha én judapest.hu lelkes olvasónak véllek zsidózás

mokas_gizi 2009.11.19. 01:27:06

@kraut:

Nincs értelme a vitának, bár nem is volt vita ahogy írtad, mert nem fogok addig elmenni senkivel sem feleslegesen, hiszen mint írtam szándékosan provokálja az embereket...
Ahol most volt az a balhé abban a faluban évek óta tartja félelemben a cigányság a Magyarokat...!!!
Maga egy MSZP-s képviselő mondta el az ott történt dolgokat, ha valakire lehet mondani hogy nem elfogult akkor az ő...
Olyan dolgokon felesleges vitatkozni amik tények, aki azt mondja a Magyarok és a Gárda terrorizálja a Romákat...
Annak mondok pár falut ahová menjen el éjszaka mászkáljon egy kicsit nézzen szét és utána megbeszéljük a dolgokat, hogy kinek miben van igaza ki miben állít esetleg valótlant...!!!

Én úgy érzem, nem írtam valótlan dolgot/dolgokat...
Nem is voltam elfogult, csak egyszerű tényeket írtam aminek BÁRKI utána tud nézni...

Elköszönök mindenkitől jó eszme cserét mindenkinek a továbbiakban...este ha lesz idő esetleg felnézek

kraut 2009.11.19. 01:27:15

@pink75: és mi lenne ha állami szervezet lenne? Na mi lenne?
Lenne még egy hivatal amibe folyna az állami lóvé, lehetne ott is raplizni, hogy de kettő helyett miért három bakancskrémet használtak el a Zén adómból, miért nincsenek ott 2 percen belül ha kakiltam és elfogyott a wc papír.
Ne nevetess már.
Ez a gárdázás csak addig buli amíg civilben zajlik a játék.
A pro ligában már vannak elvárások.
Civilként hazamész és leveszed a mellényt, és beülsz a tévé elé. /könyékig van belelátásom civilszervezetek működésébe, hogy tudjam, egy szervezet annyit és addig bír, amíg a tagjai önzetlenül teszik bele a munkájukat. Amint állami szervezetté alakulna egy ilyen legényegylet, azonnal megváltoznának a feltételek: "ő miért kap annyi fizetést, nekem meg nem számolták el a túlórámat amit a Turul szobornál töltöttem."/

Szóval lehet itt romantikázni meg egyszerű receptekben hinni a megoldás bonyolult.. ohh, ezt nem szeretik a jobbik érzelműek, másképp fogalmazok: ÖSSZETETT kérdésekben, de ha ezek ilyen mocsok egyszerű dolgok lennének, akkor ezek már megoldódtak volna.
Az ember személyesen többnyire nem hülye. Nagy csapatban viszont önző lesz és ostobább, mint általában lenne.

Viktus 2009.11.19. 01:27:22

@MrZed001:

Ez a kérdés megint nem ilyen egyszerű. A hétköznapi lopások, rablások, erőszakos cselekmények tekintetében előjárók a cigányok.

Van olyan is lásd. a volt szoc.pol. biznisz csupa fehér ügyvédek intézték. Mennyi van sitten?

MrZed001 2009.11.19. 01:28:43

@Égbekiáltó:
akit négyszer elítéltek "garázdaságért" mert megszurkált magyart (talán kettőt hármat meg nem is akartak rábizonyítani) ... na az sorozatgyilkos? Ja, túlélték az áldozatai, de nem rajta múlott...

Égbekiáltó 2009.11.19. 01:28:51

@MrZed001: Csak azért gondoltam, mert az általad említett esetek ott vannak legjobban összegyűjtve. Szerintem elég kézenfekvő, hogy onnan vetted az adataidat. Én minden nap olvasom a kurucot, mégsem tartanám magam nácinak.

Viktus 2009.11.19. 01:28:54

@kraut:

A megoldás k. egyszerű lenne szakemberek már kidolgoztak számtalan oktatási-nevelési programot csak szarnak rá ott fent nem érdekük a valódi integráció.

kraut 2009.11.19. 01:28:59

@mokas_gizi: osztán attól, hogy valaki MSZP-s, attól 1, nem lehet rasszista? 2, nem lehet hülye? (ez költői kérdés volt) 3, nem lehet más a véleménye? 4, ezekután nem fog átseggelni esetleg a jobbik helyi gruppijába, ha esetleg az mszp-ből kipenderítik? :)

nincsenek egyszerű válaszok.

pink75 2009.11.19. 01:29:13

@kraut: akkor miért rajtuk kéred számon a rendet?

Égbekiáltó 2009.11.19. 01:30:28

@MrZed001: Ezt az ügyet nem ismerem. Biztos van, de talán olyat kellene hoznod amire reagálni lehet közismertsége okán.

pink75 2009.11.19. 01:31:17

@Égbekiáltó: már megbocsáss, basszus, te tényleg jogász vagy ilyen agyi kapacitással? Vagy nincs érv a tarsolyodban, és a szavakkal játszol? Mit nem értesz?

MrZed001 2009.11.19. 01:34:15

@Viktus:
"Van olyan is lásd. a volt szoc.pol. biznisz csupa fehér ügyvédek intézték. Mennyi van sitten?"
Egyetértek, azok is oda valók (és bizony van zsidó bűnözés is, az is része a fehérgallérosnak), de mivel azok közel állnak a jelenlegi parlamenti pártokhoz, ezért amíg azok ott vannak ők is érinthetetlenek.(legalábbis törvényileg nem igazán meghurcolhatók, nos ez van ha a rablók hozzák a törvényeket és nem a pandúrok). Csoda, hogy a 7-8kereseket elkapták...

Nézd viszont az elkövetés módját!
Azok legalább nem vernek halálra, vagy ölnek meg miután elvették mindened. Ennyivel azért legalább jobbak (ez volt a szarkazmus)

kraut 2009.11.19. 01:36:56

@Viktus: Ismétlem magamat: nincsenek egyszerű válaszok, mivel a kérdés nagyon sokrétűen összetett. Érted, komplett népcsoportok generációkon átívelő szokásait, társadalmi berendezkedéseit, érzelmeit, viszonyulásait kellene megváltoztatni, átalakítani, fejleszteni, mindezt egy totálisan bizalomhiányos környezetben, egy olyan szituációban amikor mindenki valami azonnaliért kajabál, pedig ezek sok éves(évtizedes) folyamatok.Mindezt úgy, hogy egymással folyamtosan változó összefüggésben és kölcsönhatásban vannak, többszörösen összetett érdek-hálóban.
Érted, attól mert holnap elindul egy cigány gyerek, hogy diplomát szerezzen, még nem ér oda a 2010-es választásra, hogy jó példa lehessen...

Az, hogy idejutottunk köszönhető a Kádár-rendszernek, a rendszerváltás utáni kaotikus állapotoknak, és az elmúlt 3-5 év szélsőséges (nem radikális írok, mert az mást jelent, mint amit a magukat büszkén nevezők használják) politikai ambícióknak.

Szál ilyesmire nincsenek receptek. Pláne nem egyszerű megoldások.
Vannak kiindulási alapok, folyamatok amiket lehet tanulmányozni, de kész recept nincs, amire még Vona Gábor sem mondhatja, hogy na majd az lesz a tutti. /csak a gárda-projekt miatt említem itt meg a fent nevezett politikust/

MrZed001 2009.11.19. 01:39:36

@Égbekiáltó:
Olvasott vagyok, nyitott, illetve vannak ismerősök/rokonok a keleti országrészben (onnan származom, oda megyek haza).
Szóval lehet mondani, hogy érintett vagyok.
A testvérem olyan faluban lakik, ahol bizonyos (közeli) utcákban még lassítani sem merek. Nem rasszizmusból, tapasztalatból. Sok sok tapasztalatból.

Egyébként igen, olvasom. Az indexet is, a blikket is, a néphazugságot is ....
Az átkosban pedig megtanultam olvasni a sorok között, tudom hogy melyek a Jereváni hírek ...
De szerintem térjünk vissza a topic témájára

kraut 2009.11.19. 01:41:22

@pink75: én aztán tökre nem kérem rajtuk számon, mert szerintem semmi de semmi keresnivalója egy választott európai demokráciában ilyen gárdamasírozásoknak, meg cigányvajdáknak.
Viszont ŐK ígérik, állítják magukról, hogy ŐK a rend zálogai.
Ezt az állításukat, használjuk csak nyugodtan: ÍGÉRETÜKET lehet rajtuk számon kérni.

@MrZed001: szőkenőbűnözés van? Elvégre nem mindenki követ el bűnös dolgokat hidrogénperoxiddal...
Ugyan, komolyan ne vedd.
Ahogy én se a te okfejtésed.
zsidó bűnözés. Az. gratulálok.
magyarbűnözés.
Ha nagy M-el írom, akkor másabb lesz az értelme? Magyarbűnözés.

MrZed001 2009.11.19. 01:44:44

@kraut:
"Szál ilyesmire nincsenek receptek. Pláne nem egyszerű megoldások.
Vannak kiindulási alapok, folyamatok amiket lehet tanulmányozni, de kész recept nincs, amire még Vona Gábor sem mondhatja, hogy na majd az lesz a tutti."

Javaslom olvasd el legalább egyszer a jobbik programját, utána ítélkezz (a nélkül előítélet amit írsz ... onnan meg a rászizmus ered).
És igen, tartalmazza a jogosság helyett az igazságosságot.
Aki nem dolgozik ne is egyék. Öreg szabály, de hova lett?
Miért lenne rossz az, hogy amely c.gány nem műveli a földjét, nincs rendben a porta és a zöldségeskert, az ne kapjon egy fillér segélyt se?
Segíts magadon, az isten is megsegít! Aki még magán sem hajlandó segíteni, az megérdemli a mi segítségünket ???
És még igen sok érdekes gondolatot tudnék onnan sorolni...

MrZed001 2009.11.19. 01:48:44

@kraut:
Már megbocsáss, de amikor egyértelműen zsidók egymás közötti mutyijáról van szó, arra mégis mit lehet mondani? Palesztinbűnözés? (ingatlanpanama. olvass utána. igen, az is az volt.)

Azt pedig tagadni kár, hogy itt igen sok ilyen felső mutyi van. Max az elkövetők kisebbségét ... akárcsak a másik éppen feszegetett c.gánybűnözésés kérdésben.

Ha elkövető: Magyar.
Ha áldozat: kisebbségi.
Ez nem elfogadható!

kraut 2009.11.19. 01:50:32

@MrZed001: linkeket léccike, mert én nem nagyon bírtam kibogarászni belőle, hogy pontosan akkor mi is a ZÁLOGA a megvalósulásnak. Azt értem, hogy minden szép lesz, csak mitől is pontosan, mik a garanciák. Éééérted... azt már eddig is minden politikai párt elmondta, hogy majd szép lesz minden... aztán itt cseverészünk hajnalok hajnalán.

A felsorolt közhelygyüjteményt pedig hát *khm* meg ne haragudj, de valahova máshova..
Vagy 2010-ben ilyen politikai programokra lehet majd szavazni, hogy: "Jó tett helyébe jót várj!"
"Ami ma megtehetsz ne halaszd holnapra!"
Esetleg ilyen is lesz: "A drog rossz, értem? Ne drogozzatok!"

Viktus 2009.11.19. 01:58:15

@kraut:

Ez handabanda roppant egyszerű. A ma netezők jórészének szülei még száz éve kb. ugyanilyen szinten éltek cselédként v.hol vidéken, vagy egy gyárkomplexum mellett egy nyomortelepen ... mit csináltak Klebelsberg Kunó elkezdte kiépíteni az oktatási rendszert, majd a szockák felszámolták a cselédesdi, telepesdi világot. Most még könnyebb dolga lenne a rendszernek, ha megakarná oldani a problémát. A cigány sem jókedvéből él a leprában, és a magyar leszakadó rétegek is kb. ugyanúgy tolják. A problémás gyerek meg egyre több a magyarból is ugyhogy ez lényegében minden hátrányos helyzetű gyermek jövőjének megoldásához tudnám ajánlani:

A cigány gyerekeket kötelezni kellene az oviba való részvételre végig nem csak a nagycsoportot tenni kötelezővé. Nem szabadna egy csoportban több gyermeknek lennie 10-12 főnél ! , hogy kezelhető maradjon a csoportnak, és legyen haszna is lásd. oktatási-nevelési célok elérése, és ne csak gyermekmegörzőként funkcionáljanak. A pedagógusokat megfelelően kell motiválni, és támogatni pl. roma dajkák bevételét a rendszerbe.

Az iskola előtt sok esetben szükséges lenne egy év felkészítő tagozatra.
A cigány gyerekeket mindemellett segély helyett közvetlenül kellene céltudatosan támogatni 18 éves korukig pl. a gyerek hozzájusson olyan alapvető dolgokhoz, mint megfelelő étkeztetés, eszközök, ruházat.

Az iskolában szintén képtelenség a gyerekeket 25-30-35 fős osztályban nemhogy felzárkóztatni-integrálni, de még tanítani- szinten tartani is képtelenség aki tanított v.ha ezzel tisztában van. A rendszer mit tesz mostanság is? bezárja az iskolákat kirúgja a tanárokat ...

Egy 10-15 fős osztályban megfelelő pedagógusgárdával, támogatással a cigány gyerekeket gond nélkül lehetne integrálni minden más handabanda tanítottam roma gyerekeket, ha látják a törődést meg időt tudsz szakítani rájuk odafigyelnek tanulnak, és bizony képesek megfelelő eredményeket elérni. Csak a rendszer magasról sz*rik rájuk az a nagy helyzet. A cigány szülő pedig, ha akarna sem tud segíteni a gyerekén, mert maga sem tud sokszor írni-olvasni, nemhogy egyéb tudományágakat. A különórákra meg nem telik. Az iskola mellett a mentor programokat kell beindítani pedagógusok, pedagógus hallgatók segítsenek a a gyermekeknek a tanulásban.

Persze a jelenlegi problémák orvoslásához fontos a szülők segítése. A szülőknek pedig elsődlegesen nem közmunka kell ez egy tipikus látszatmegoldás, hanem újra indítani a felnőtt oktatást lásd. 40-es évek vége 50-es évek. A segélyeket csak az kapja meg, aki hajlandó tanulni-fejleszteni magát legalább egy szakma megszerzéséig. Na, ha bármiféle szakképzettség lesz lehet esélyük a munkaerőpiacon, mert írás-olvasás ismerete nélkül hiába is háborognak, hogy nincs munka. Így marad a gyerekgyártás , rabszolgaság alternatívaként nekik na meg persze a bűnözés.
A szülőket kell visszavezetni a munka világába. Érdekes azok a roma családok, ahol a szülők dolgoznak semmiben nem különböznek egy magyar családtól, akkor hova tűnik el ez az állítólagos kultúrális különbözőséges maszlag, szokás stb?

A bűnözéssel szemben pedig zéró toleranciát hírdetni. Rendőrséget, börtönöket, munkatáborokat.

kraut 2009.11.19. 01:58:21

@MrZed001: értem én, hogy te roppant megsértve érzed magad meg minden, de azzal azért megpróbállak esetleg elkeseríteni, hogy minden egyes nemzet, etnikai csoport, vallási közösség, hímzőegylet el tudja mondani magáról, hogy neki nagyon rossz, őt konkrétan támadják ő ÁLDOZAT.

Tényleg, javaslom egyszer olvass el egy, a szélsőségekről szóló tanulmányt-elemzést (most nem keresek neked linket, de majd egyszer talán), annyi tipikus atribútumát produkálod itt most ennek, hogy csak győzze az ember számlálni.
Áldozat szerep, önsajnálat, önfelmentés, mindig van egy nagy összesküvés, ami megállíthatatlan, de az adott jófiúk mindig PONT valahogy meg tudják majd állítani heroikus küzdelemben (romantika) aminek viszont sosincs megnevezve a konkrét időpontja.
Ugyanezt a receptet használták sztálintól, maoón át srí lankáig, szóval most csak annyi van, hogy épp olyan bőrt húztak rá amilyen te látni szeretnél és eszed meg az ebédet, mint a kisanygal.
Sosem volt gyanús, hogy ha ekkora nagy összesküvők a zsidók, meg ennyire kezükben a világ, akkor éppen mit gányolnak ott a sivatagban? /tudom, tudom, erre van az a verzió, hogy megveszik Magyaroszágot. mert ugye itten van a szívcsakra/ + Ha minden ilyen jól szervezett, akkor Te miért tudhatod az egy Igaz Igazságot? Elmondta Fox Mulder egy sötét sikátorban, vagy a Petőfi híd alatt? Sose volt ez neked gyanús?
Nem akarlak én kiábrándítani, mindenkinek kell valami hobbi, csak ne vidd túlzásba...

kraut 2009.11.19. 02:09:09

@Viktus: látod, van megoldás. akkor meg minek az apokalipszis, meg nemzethalál, meg polgárháború?

csak, hogy azért bólogassak már 100%-ig a vázolt javaslatra (pedig de :) /most olvasom, hogy terv hogy levinni a tankötelezettség alsó korhatárát 4 éves korra/ szóval: és itt jönnek ki a problémák.
Ez ugye most egy tök jó terv a papíron.
De egy ország költségvetése zéró összegű, tehát ha valahova adsz, máshonnan kell elvenni. Itt pedig már érdeksérelmek vannak, hiszen mindenre nem jut. /az, hogy most a politika hogyan intézi a költségvetést, az más kérdést, gondolom arról nem tehetnek a romák ha a parlamentben inkompetens arcok ülnek.. vagy tehetnek? veszik a szavazatukat fél disznyóért?/
Aztán ott van a bizalom és/vagy idő. Melyikből mennyi jut? Mert ugye ezt a programot már csak megtervezni is eltart pár évig /szabványrendszer kidolgozása, speciális pedagógusok, monitoring szempontok, stb stb/ aztán kinevelni a hozzá való szakember gárdát (muhaha), pilot projektekkel belőni, hogy hogy működik a gyakorlatban, stb stb.
Aztán ott van ugye azonnal, hogy há nehogymá még iskolába is mi járassuk a cigánokat. + a pozitív diszkrimináció mely az egyszerű válaszok hívői szemében valami értelmezhetetlen dolog s ezáltal vörös posztó (akárcsak a liberális értékrend, vagy a politikai korrektség értelme).
Nem akarnék én annyira okoskodni mert nem értek a dologhoz, de mint már ennyiből is láthatjuk, ezek nagyon nem egyszerű és gyors 'válaszok'.

Viszont amíg megy a fröcsögés, meg felkoncolás, gárdamasír, meg a vérükbenvanacigánybűnözés, addig mennyi sanszot adsz egy ilyen program megvalósulásának, és happy endel történő felfutásának?

rou 2009.11.19. 02:10:31

@Égbekiáltó:
"
@pink75: Te írsz olyan dolgokat amit akár viccnek is fel lehet fogni. Pl a háromszorannyi, sok vadászt is magában foglaló lakosság fél a harmadannyi fegyvertelen romáktól, és hagyják, hogy terrorizálják őket. Ez annyira valószerűtlen, hogy ezt csak viccként lehet felfogni"
Én úgy terrorizálom őket, hogy megmondom nekik aki beteszi a lábát a földemre azt felaprítom és elásom. Érdekes már a szomszédba sem törnek be . Nem érdekel ki fia borja ami az enyém az enyém és megbaszok mindenkit aki megsérti a tulajdonom. Békében élek, fegyverem élezem..... :)

Szebb jövőt!

avram iancu 2009.11.19. 02:15:59

Érdekes, hogy a hatalom szerint a Jobbik és a Gárda a felelős a történtekért, ehhez képest 6 cigányt vettek őrizetbe. Ezek szerint a rendőrség sem hisz a hülyeségnek.

kraut 2009.11.19. 02:16:12

@rou: aztán ha majd odakerül a sor és önbíráskodás miatt mész a jó öreg seggbebaszósba, és csupa kreol testvérrel leszel a kaptárban (mert ugye a börtönök cigányokkal vannak tele... pedig rájuk állítólag nem vonatkozik a törvény...) akkor majd lehet párnacsatázni lámpaoltás után.

Azért miért nincs tüntetés, hogy a rendőrségnek adjon az állam több lóvét?
Ne adj isten, olyan tünti miért nincs, hogy a rendőrség végezze jobban a dolgát? (funny is lenne)
Mert a rendőrtől pont ugyanúgy félnek a népek tengelyt akasztani, mint a mondabeli cigány családdal akiknél mindig kéznél van 30 testvér.

Viktus 2009.11.19. 02:18:04

@kraut:

Tudod mi a bibi abból a 100 milliárdból amit csak a gyurcsány éra alatt roma integrációra költöttek úgymond ez mind megvalósítható lenne. A pénzügyi kifogások ebben a tekintetben a legnevetségesebbek. Az ország az első világháború, és Trianon után még nagyobb szarban volt mégis felismerték egy reménye lehet egy ilyen kis nemzetnek, ha befektet a jövőbe. Klebelsberg kevesebb mint három év alatt 5784 tantermet és 2278 tanítói lakást, összesen 8062 új iskolai objektumot építtetett! Ezenkívül 1555 népkönyvtár, 1500 iskolakönyvtár és 500 óvoda épült. Az iskolaépítéssel párhuzamosan új, modern, az európai reformpedagógiai törekvések minden pozitívumát érvényesítő tantervet vezet be, mert iskolarendszerünknek alkalmasnak kell lennie az európai műveltségű polgári értelmiségi középosztály felnevelésére és kiképzésére. Minisztersége utolsó évében a nemzeti jövedelem 15 százalékát (!) fordította kultúrára, oktatásra,tudományra.

"Mert miből fakadt mindaz, amit tettem? Egy politikai
alapmeggyőződésből, abból, hogy mostani helyzetünk javulását,
sorsunk jobbra fordulását csak attól várhatjuk, hogy művelődési
téren fajsúlyosabbak leszünk, s hogy ezt a világ irányadó nemzetei
elismerjék... Lehetséges egy másik alternatíva is, amelyre a magyar
nemzet nem is mer gondolni, az, hogy kitörölnek bennünket az önálló
nemzetek sorából. Ha kultúrfölényünket elveszítjük, ez be is fog
következni. Ez adta meg nekem a kétségbeesés elszántságát, hogy
küzdjek azért, hogy a nemzet minél szélesebb rétegeit hassa át az a
végzetszerű meggyőződés, hogy lenni és művelődni, vagy nem lenni ez
nálunk teljesen egyértelmű! Meggyőződéses embert el lehet
pusztítani, de meggyőződésétől eltávolítani nem lehet!"

gróf dr. Klebelsberg Kunó

kraut 2009.11.19. 02:19:04

@avram iancu: a széljobbos/gárdás meetingeken lehetett régebben hallani a joker-szót: provokáció!

De várjál, most nem az van, hogy a romákra nem vonatkozik a törvény, meg, hogy ők mindig azt csinálnak amit akarnak?
De akkor, hogy hogy őket vették őrizetbe?

Mondjuk azért ha te szívre tett kézzel elhiszed, hogy a Jobbiknak ez nem egy előre tervezett provokációja volt (amúgy sem nagyon hiszem, hogy a helyszínen levés nélkül bárki is pontosan tudná, hogy mi történt) akkor sztem neked végül is mindegy mi van az országban, majd megmondják mit kell gondolnod. Irigyellek, hiszen ezzel azért jó pár felelősség le van véve a válladról.

rou 2009.11.19. 02:20:02

@kraut: Hidd el már mindenen túl vagyok és nem érdekel, leszarom kinek mi baja van , kit hol basznak meg, mást sem érdekelt 20 évig engem ki meg hol bántott. :D
Nem félek senkitől és semmitől. Legyen romákok vagy magyar nekem kárt okoz számoljon amivel kell.
Sajnos ide jutottunk....

kraut 2009.11.19. 02:25:04

@Viktus: nya, akkor nyitott kapukat döngetünk egymáson.
Education is the key.

De! (csakazért is!)
Tudtommal '90 óta (csak) 120 milliárd ment el romaprogramra /arról megy a vita, hogy most ebben a szoc segély is benne van-e, vagy ez csak a felzárkóztatás, gyanítom ez inkább felzárkóztatás/.

Valamint, ma Mo-n demokrácia van.
Ez pedig megnehezít egy-két dolgot.
(mire gondolok? oké, képzeljük el, hogy az általad előzőleg vázolt oktatási programot meg kell szavazni a parlamentben. Képzeljük el amint a Jobbik megszavaz a cigányság számára pozitívan diszkriminatív és ilyen horderejű programot. Érted... És mondjuk közben menetrendszerűen verik az asztalt az agráriumból, hogy még lóvét...)
Amúgy magam is nagy Klebelsberg rajongó vagyok. Bár áldom a sorsot, hogy nem ezen idő alatt kellett iskolába járnom...

kraut 2009.11.19. 02:29:02

@rou: hidd el csak a segítő szándék vezérel: 1-1.5 méternyi kötél, legalább fél méter magas sámli, egy stabil, legalább 120kiló teherbírású faág...
esetleg még valamilyen erős, ópiát tartalmú altató/nyugtató...

Szerintem fölösleges végletekben gondolkodni.
Egyrészt mert sosincsenek végletek, semmi sem fekete vagy fehér, másrészt saját magad korlátozod le ezzel (hiszen a végletes gondolkodásmód egyik sajnálatos velejárója a túlzott leegyszerűsítés).

Na ebből most nehogy azt hámozd ki, hogy a tanácsom, hogy az éjszaka a házajtót rád törő figurát öleled kebledre és segíts neki kicipelni a színes tévét...

Viktus 2009.11.19. 02:34:35

@kraut:

Nem tudom okosék szoktak ezzel büszkélkedni, hogy már mennyit költöttek meg tettek.

Megszavazni a kormánynak kell csak azt meg egy Fidesz kormány nyugodtan megszavazhatja. A jövőbe mindig érdemes befektetni már csak azon oknál fogva, hogy nem lesz elég adófizető 20-30 év múlva ... a bevándorlósdi meg nyugaton még a mi cigányosdinknál is sokkalta nagyobb szopás. Ott már tényleg vannak az általad említett kultúrális külömbségek lásd. az iszlám.

Én sem szívesen élnék abban a korban, de a legtöbb ember annak köszönheti, hogy most itt tartunk nem mondjuk egy bulgár, albán, moldáv szinten ... nem sajnálták a pénzt a jövőre.

rou 2009.11.19. 02:34:49

@kraut: TEljesen igazad van, search the thin grey line. Hidd el a végtelent keresem a két szín között, csak mások a tapasztalataim..... .

Viktus 2009.11.19. 02:47:34

@kraut:

+ Nem is beszélve arról, hogy az uniótól is kilehetne rá bulizni pénzt. Biztos szívesebben adnának olyan értelmes pályázatokra, mint a felzárkóztatás- integráció, mint egy senkit nem érdeklő 40 centis betondarab kilátónak ... amelyből pl. jó pár sajóbábonyi korosztályt lehetne integrálni.

kraut 2009.11.19. 02:48:04

@Viktus: én pl ezért sem értem ezt a fene nagy apokalipszist.
Érted, a cigányok legalább beszélnek magyarul :)
/egyébként is felháborítónak tartom ezt a "cigány nemgeyenlő magyar vonalat. de az ilyen "majd én megmondom ki a magyar" vonalat is. basznám orrba az ilyen pedigré ellenőrt, mit képzel már/

Viszont a bevándorlás kérdés azért nem biztos, hogy a legjobb példa, mert egyrészről a volt gyarmatok 'okozzák', és hát a gyarmatállamokba aztán valszín végképp senki sem hívta a gyarmatosítókat, szóval vicces lenne ha ők akarnák nagyon megtagadni az ellenkező irányú népvándorlást...
Másrészt a behívott munkaerő és leszármazottai. (mondjuk, azzal a generációval nincs is gond aki dolgozni érkezett. De aki már ott született.. az most mit is érezzen? Algériában francia, Franciaországban algériai...)
De pl Németországban egészen biztató jelek vannak a bevándorlás működhetőségének (van ilyen szó?) példájára. Na ott sem zökkenőmentes, de talán nem véletlen, hogy pl az iszlám szélsőségesség ott nem tudott gyökeret ereszteni.

Integrációt hajtogatni egy dolog. Azt azért nem árt elősegíteni.
Vetés nélkül nincs aratás.
(hmm, ezt talán fel lehetne venni a Jobbik programjába.. haha)

kraut 2009.11.19. 02:50:55

@Viktus: (azért az a kilátó az leginkább tereprendezés volt, csak arra épp nem volt pályázat. pl amíg a KÖZOP-ban a járdaépítéshez legalább 60%-os önrész kell, addig a kerékpárút építéshez 0%. Tehát, tengernyi kerékpárút építésre adnak be pályázatokat a kis faluk...)

Na de asszem sikerült halálba offolnunk a topicot.
De talán nem volt hiába való.

Na, rossem a bótba, alás szolgája!

rou 2009.11.19. 02:53:22

@kraut: Érdekes módon tegnap beszéltem egy cigány csajjal (23 éves) tök spontán, mentunk busszal... figy:
-Én: dolgozol?
-Lány: Nem?
-Nem találsz munkát?
-Nincs a környéken.
-Jó, de mihez értesz miért nem keresel másik városban?
-nincs szakmám.
-Jó rendben, de csak van érettségid, vagy egy nyelvvizsgád.
-Semmi sincs, csak 8 általános sajnos.
-Figy és a munkanélküli tanfolyamok? Kapsz havi 40et meg egy ingyen szakmát az nem érdekel?
- Húúú hát el fogok menni komolyan...

Na ezek után mit gondolsz? Ők magyarosodjanak vagy mi cigányosodjunk?

xenuka 2009.11.19. 02:55:06

cigányok, rendőrök - mind a társadalom krémje

avram iancu 2009.11.19. 02:57:04

@kraut: csak jeleztem, hogy némi ellentmondást érzek. elnézésedet.

hawkeye 2009.11.19. 06:56:13

@Égbekiáltó:

Kirendelt védő úr, csak mutatóba.
A borsod az nagy "b", az Egyetem meg kis "e".

Jó sokat tanulhattál a jogi diplomádért... :(

Viktus 2009.11.19. 07:55:32

@kraut:

Számodra melyik a biztató jel Németországban. A különbözőség megtartása? az elkülönülés negyedekbe saját kultúrális közösségek létrehozásával mecsetekkel, török iskolával. Németországban is az a probléma nem akarnak integrálódni elvannak maguknak többnyire külön még saját török iskolákba járatják a gyerekeiket , akik így hiába születtek Németországban nem tanulnak meg rendesen még németül sem, nemhogy a kultúrát magukba szívnák. Nem is beszélve ilyen Európában megjelent finomságokról, mint a becsület gyilkosságok.

Franciaországban szintén nem sokra mennek a már ott született francia állampolgár bevándorlókkal lásd. éppen legutóbb az algírok.

Angliában maga Tony Blair ismerte el a multikluti ebben a formában elbukott.

Hollandiában olyan pártok törnek rendszeres időközönként előre, akik a saját liberalizmusuk féltése okán nyíltan beszélnek arról, hogy bizony ez a más kultúrális közeg nem óhajt beilleszkedni sőt veszélyezteti a hagyományos liberális holland társadalmat.

Közép-Európa még könnyebb helyzetben is van alapvetően a cigányság is ugyanannak a keresztény kultúrkörnek a része ezáltal szándék kérdése az integráció. Csak ez a szándék a bajos nem érdeke sem a fehér kalapos, kolompáros vezetőiknek, mert nem lenne nekik miből megélni, ha nem lenne ilyen alacsony szinten a cigányság agybeli kapacitása. A magyar politikai elitnek sem jó, mert egy ágazattal kevesebb lenne amin át a pártkasszába meg a cimboráknak lehet pénzt osztani. Nem is beszélve arról, hogy 4 évente könnyebb a zsák krumplit-kajajegyet oda adni a telepek népének, mintha v.mi programfélékkel kellene győzködni őket.

Egy szántóban mi a francnak kell terepet rendezni? :P

@rou:

Ez a másik baj a tv-ben, ha cigány származású szerepel az hiába a PC duma stb. csak a sztereotipiák erősítését szolgálja lásd. Győzike, a vasazó-bodzázó kalapos vajdák, vagy a Mónika show fogatlan harcosai.

Ez egyrészről árt a cigányságnak, mert így ezt az egyfajta mintát ismerik, mint életmódot, és árt a többségi társadalom felé való közeledésüknek, mert csak a meglévő negatív attitűdöket erősíti.

Miért nem az ilyen feltörekvő roma származású hölgyeket hívják meg mondjuk beszélgetni www.youtube.com/watch?v=w3k4og13Prk ? miért csak a hivatásos roma szarkeverőket?

Ennyit a szándékokról.

S@nyci ® 2009.11.19. 08:02:06

@Égbekiáltó:
Kívánom, hogy neked is legyen a szomszédod legalább egy család és köszönjenek úgy, hogy "Jó reggelt szomszéd!" :)

szopimaci (törölt) 2009.11.19. 08:22:35

@Viktus: alapvetően a cigányság is ugyanannak a keresztény kultúrkörnek a része

ez valami vicc? mitől keresztények? babonásnak babonásak és van ilyen szavuk hogy isten de kb ennyi!

Blackrock (törölt) 2009.11.19. 08:35:48

Nem tudom mennyivel jobbak a gárdisták, az általuk "fetisizált" cigányságnál...
Ugyan olyan lumpen, munkakerülő söpredékből állnak ők is. Egyszerűen nevetséges, hogy érett(?) férfiak és nők(!) katonásdit játszanak, arról már nem is beszélve, hogy régen rossz, ha egy párt(?) fél-katonai szervezetet hoz létre és megpróbálja eldönteni, hogy ki a jó magyar és ki nem. Sittre velük.

Blackrock (törölt) 2009.11.19. 08:37:29

@Viktus: te éltél már Németországban? Ha nem, akkor a törökökkel kapcsolatban ne beszélj már faszságokat...

Viktus 2009.11.19. 08:38:38

@szopimaci:

Nem ártana, ha ismernél cigányokat bizony keresztények az más kérdés, hogy a régi babonáik is keverednek a kereszténységgel, de ez minden más népcsoportra igaz, ahol gyökeret vert anno. Magyarság esetében a Nagyboldogasszony kultusz ez a magyarságra jellemző, a mindszentek Nov.1. a kelta naptár szerint a kelta újév. A pogány hit szerint ezen a napon eljön Thor isten, hogy összegyûjtse az elõzõ évben (okt.31-én és elõtte) elhunytak "kóborló lelkeit", hogy átvigye õket a "túlvilágra". Erről ennyit.

Brukk 2009.11.19. 08:54:27

Nem tartalmazza a cikk, hogy 4 embert - értsd: a támadó cigányok közül - azóta előzetes letartóztatásba is helyeztek, ketten szabadlábon védekezhetnek.
Másrészt nem derül ki pontosan, hogy honnan az idézet.
Lehet bagatellizálni, vagy minősíteni a cselekményeket, de "kisebb bűncselekményekért" senkit nem tesznek előzetesbe.

Viktus 2009.11.19. 09:02:48

@Blackrock:

Nézz szét Berlinben. Igen voltam sőt húgom most is ott él.

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2009.11.19. 09:11:19

Én meg a kopasz szakállasok közösségének vagyok a tagja.
Meg magyar vagyok, az is egy közösség.
Meg férfi. Meg a lúdtalpasok közösségének is tagja vagyok.
Ki nem tagja valami közösségnek?
Még az erdei remete is, aki ötven éve nem mozdult ki a barlangjából és gyökereken meg férgeken él, még ő is a remeték közösségének a tagja.
Pffff.

Égbekiáltó 2009.11.19. 09:11:41

@hawkeye: Látod, manapság mindenkinek odaadják a jogi diplomát.:) Javaslom, próbáld meg te is, hátha az első félévig eljutsz.

Blackrock (törölt) 2009.11.19. 09:26:11

@Viktus: na, akkor meg pláne faszságokat beszélsz. Egyébként meg miért kellene asszmilálódnia egy töröknek Németországban???? Te asszimilálódnál? Na, ne csapjuk már be egymást.

MrZed001 2009.11.19. 09:26:59

@Viktus:
Tiszteletem!
Összegezném, hogy hol látok problémákat az általad vázolt oktatási tervekben:
"A cigány gyerekeket kötelezni kellene az oviba való részvételre végig"
Nem lehet kötelezni semmire. Azaz lehet, csak tesz rá a szülő. Iskolába is kötelező lenne járatnia a gyerekét, mégsem teszi, illetve a hiányzások száma (napok) nem ritkán 50-70% feletti.
Az átkosban még azzal voltak riogatva, hogy aki nem megy be az oskolába, azt a rendőr viszi be (volt rá példa). Ez bevált. Most ennek esélye sincs.

"Nem szabadna egy csoportban több gyermeknek lennie 10-12 főnél !"
Pénz kérdés, az meg nincs.

"és legyen haszna is lásd. oktatási-nevelési célok elérése, és ne csak gyermekmegörzőként funkcionáljanak."
Ehhez megint pénz, szakemberek és azok motivációja kell. Akik vannak (tisztelet a sok, főleg idősebb kivételnek) bizony nullák. Csak tanárok, nem pedagógusok...

"A pedagógusokat megfelelően kell motiválni, és támogatni pl. roma dajkák bevételét a rendszerbe."
Ahhoz ugyebár hiányzik, hogy az illető roma már kitanított legyen, diplomával.
Tudom, ilyenkor mindig jön a bazseválás, hogy szegínyek ezé nem tanulnak .... nos erre az a válaszom, hogy nem akarásnak nyögés a vége.
Tudnék mesélni, de nem teszem.

"Az iskola előtt sok esetben szükséges lenne egy év felkészítő tagozatra."
Javaslom mindenkinek elolvasásra azt a levelet (tanulmányi szintű értékelés), amit egy iskolaigazgatónő írt, ahol igen sok c gyerek van az osztályokban (ha kéri valaki keresek linket).
Az első 2 év arra megy el, hogy megtanítsa rendesen viselkedni, csendben egy helyben ülni a c gyereket, meg hogy melyik a jobb és bal keze (közben persze a többiekre se ideje, se ereje, se nem haladnak).
Igen, erre szükség lenne, vagy a (most megbotránkozást fogok kelteni) SZEGREGÁCIÓRA.
Nem, nem faji alapon, TUDÁS és értelmi szint alapon.
Jogilag is elfogadhatatlannak tartom, hogy az én fiamtól veszik el az élethez és tanuláshoz való esélyt az erőszakkal deszegregált c gyerekekkel, akik bár háromszor buktak, de most sem lesznek képesek elvégezni az általános 5. osztályt.
A fiamnak joga (és kötelessége) lenne legjobb tudása szerint elvégezni az 5. osztályt, de mivel folyamatos félelemben és terrorban él a 3 évvel öregebb mindenkibe belekötő, erőszakos, bicskázó (!!!) c suhancok miatt, így nem kissé romlanak a jegyei.
Ja, persze a tanárok is félelemben élnek, hiszen nem tehetnek semmit velük, mellettük tanítani pedig lehetetlen.
Régen hogy, hogy nem, ez meg volt oldva, most nem.
Ezt ami most van pediglen teljességgel elfogadhatatlan (sérti az alapvető emberi jogokat .... nem kissé, nagyon!!!).
Na erről tessék inkább cikket írni !!!!

"A szülőknek pedig elsődlegesen nem közmunka kell ez egy tipikus látszatmegoldás, hanem újra indítani a felnőtt oktatást lásd. 40-es évek vége 50-es évek."
A két diplomás magyarnak sincs munka. Ilyen időket élünk. Akkor a 8 általánost sem végzett (magyar/cigány mindegy) részére szerinted mennyi munka van? Vagy teremtsünk álmunkahelyeket nekik, mint a szocializmusban?

"A bűnözéssel szemben pedig zéró toleranciát hírdetni. Rendőrséget, börtönöket, munkatáborokat."
Támogatom. Viszont ameddig a rendőr jobban fél tőlük, mint én, addig mégis mit vársz tőlük?

j311 2009.11.19. 09:35:08

@Égbekiáltó: "A halálbüntetés alkotmányellenes."

Az alkkotmány módosítható.

kraut 2009.11.19. 09:40:25

@j311: hülyének lenni meg szintén alkotmányos jog.

@Viktus: a multikulti friss ügy, nincs 50 éves, ebben kb 3 generáció "ment le".

Nekem biztató jel pl Erdoğan Atalay, ismertebb nevén: Semir Gerkhan :)) /cobra 11/, a bevándorló gyökerű politikusok, tudósok, művészek, választott vezetők, akik nem azért ülnek ezen országok posztjain mert bevándorlók lennének.
Nyomornegyedek vannak, kényes témák vannak, forráspontok vannak.
De azt kijelenteni, hogy az egész úgy ahogy van, nem működik. Na az nem igaz.

Amúgy Berlin pont az együttélés legszebb példája. Nézz el Kreuzbergbe (híre ellenére) nagyon klassz kis hely.

Valandil 2009.11.19. 10:01:57

@Égbekiáltó: Ja, szóval ha _te_ mondasz valamit, az automatikusan igaz lesz?
Szerintem ne szociológiával foglalkozz, hanem kriminalisztikával és kriminaálpszichológiával. Cigányvonalon a legjobb rendőr Tonhauser volt, talán kersed fel a rózsaszín álmaiddal: olyanokat fogsz tőle hallani, ami még a te biztosítékodat is kiver(het)i...

Void Bunkoid 2009.11.19. 10:02:32

@MrZed001:

"Én megszavaznám, hogy Tent City-t az Alföldre !"

Nem-nem, nem alföld. Recsk. Az az igaziiii :D

Égbekiáltó 2009.11.19. 10:07:29

@Valandil: Tonhauser leleplező önéletrajzi ihletésű könyvét én a megjelenés évében, kb 2000 környékén olvastam. Túl sok okosságot nem írt, ami megmaradt bennem, az az önsajnálata és Pintér felelőssé tétele. Vagy más könyve is van?

Viktus 2009.11.19. 11:27:26

@Blackrock:

A német Berlin-Institut für Bevölkerung und Entwicklung friss tanulmánya ijesztő eredményeket mutat a németországi törökök helyzetét illetően.

A mai napon bemutatott tanulmány szerint a németországi bevándorló csoportok közül a törökök vannak a legrosszabb helyzetben. A tanulmány készítői a bevándorlók oktatási, szociális és munkaerőpiaci helyzetét vizsgálva jutottak arra az eredményre, hogy a törökök németországi integrációja továbbra sem tekinthető sikeresnek, hiszen mintegy egyharmaduk iskolai végzettség nélküli, és mindössze 14%-uk rendelkezik érettségivel. E számok ismeretében a tanulmány szerzői megállapították: a gyakran külön negyedekben élő és önmagukat izoláló törökök sokkal kevésbé tudnak és akarnak integrálódni a német társadalomba, mint az egyéb migrációs háttérrel rendelkező csoportok.
Az említett tanulmány a különböző migrációs hátterű bevándorló csoportokat tartományonként lebontva vizsgálja, azok integrációs sikereit számos szempont szerint rangsorolva. Különösen kedvezőtlenül alakul a Saar-vidék török bevándorlóinak integrációja a tanulmány szerint: Saarland tartományban a török migrációs háttérrel rendelkezők közül 45%-nak semmiféle iskolai végzettsége nincs. Reiner Klingholz, a Berlin-Institut vezető elemzője újra kiemelte a sokszor ismételt tényt, miszerint a legnagyobb gátja az integrációnak a német nyelvtudás alacsony szintje a török származású bevándorlók körében.
A belügyminiszter optimista
Wolfgang Schäuble, Németország kereszténydemokrata belügyminisztere azonban a német Der Spiegelnek adott vasárnapi interjújában reményét fejezte ki, hogy a törökök integrációs nehézségeire néhány éven belül megoldást találnak. A tanulmány eredményei figyelemre méltóak, ugyanis a törökök jelenleg mintegy 2,8 millióan vannak Németországban, ezért a török probléma - ha a megfelelő intézkedéset időben nem hozzák meg - egyre súlyosabbá válhat, ami a komoly konjunkturális problémákkal küzdő Németország jövőjét illetően igencsak meghatározó lehet. Wolfgang Schäuble szerint azonban aggodalomra nincs ok: a nemrégiben megrendezett drezdai oktatási csúcs, melyről a Kitekintő is beszámolt, egy fontos lépés volt a németországi törökök német nyelvtudásának javítása felé.

Nem a multikulti híve...
Schäuble - Merkel kancellár tavalyi kijelentésével összhangban - azt is hozzátette, hogy a multikulturális modell nem megoldás a problémákra, azaz minden bevándorlónak meg kell tanulnia a német nyelvet, hiszen ha egy bevándorló nem rendelkezik megfelelő nyelvtudással, akkor az élet minden területén hátrányt szenved, emiatt szociálisan nehezebb helyzetbe kerül a németekkel szemben, s ez tovább élezi az egyébként is létező német-török ellentéteket Németországban.
A belügyminiszter hozzátette: az állampolgárság nem pótolja az integrációt, azaz a már Németországban születő, török migrációs hátterű gyermekek esetében az államnak kell vállalnia azt, hogy a nem elegendő némettudással rendelkező bevándorlók gyermekei számára a német nyelv megfelelő szintű elsajátítását lehetővé tegye.

kitekinto.hu/europa/2009/01/26/a_torokok_nem_akarnak_integralodni

Viktus 2009.11.19. 11:36:11

@MrZed001:

"Nem lehet kötelezni semmire. Azaz lehet, csak tesz rá a szülő. Iskolába is kötelező lenne járatnia a gyerekét, mégsem teszi, illetve a hiányzások száma (napok) nem ritkán 50-70% feletti.
Az átkosban még azzal voltak riogatva, hogy aki nem megy be az oskolába, azt a rendőr viszi be (volt rá példa). Ez bevált. Most ennek esélye sincs."

Lehet kötelezni szabályozás kérdése.

"Pénz kérdés, az meg nincs."

Ebben az országban mindenre van pénz csak arra nem ami fontos lenne.

"Ehhez megint pénz, szakemberek és azok motivációja kell. Akik vannak (tisztelet a sok, főleg idősebb kivételnek) bizony nullák. Csak tanárok, nem pedagógusok..."

Hiába akarná a munkáját végezni nem lehet ... próbálj meg csak egyszer 20 gyerekkel foglalkozni, amelynek jelentős hányada problémás gyermek.

"Ahhoz ugyebár hiányzik, hogy az illető roma már kitanított legyen, diplomával.
Tudom, ilyenkor mindig jön a bazseválás, hogy szegínyek ezé nem tanulnak .... nos erre az a válaszom, hogy nem akarásnak nyögés a vége.
Tudnék mesélni, de nem teszem."

A dajka pont egy olyan szerepkör, amelyhez nem kell diploma, de lehetne tanár mellett pl. segéd egy tisztességes roma nő, vagy ember, aki segít a gyerekek felzárkóztatásában. Diploma sem kell hozzá csak képzés.
Egyébként vannak olyanok, akik még a rettenetes körülmények ellenére is képesek kiszakadni a telepről, és lediplomáznak ők cáfolnak meg minden elméletet, hogy a cigány eredendően szar.
A cigányság hajlik az integrációra, ha biztosítva vannak hozzá a feltételek.

A szegregáció csak konzerválja a problémát, és nem oldja meg. Ráadásul a magyar gyerekek háttere is egyre lazább nevelési szempontból, és oktatásilag is egyre nehezebb dolgozni velük.

Az a két diplomás magyar, aki nem talál munkát az gyakorlatilag ebből a szempontból ugyanolyan czigány , mert nem akar dolgozni 90 ezeré.

sertésmájkrém 2009.11.19. 12:02:10

@[Sven]: Nem várni kell, hanem a jobbikra szavazni. Egyébként nem lesz változás.
A nácizást meg a többi kreált faszságot meg el kell engedni a fülek mellett.

Mazsola66 (törölt) 2009.11.19. 12:05:55

Én mindenkinek aki itt védi meg integrálni akarja a cigányokat, azt tudnám javasolni, hogy költöztessen mindkét szomszédjába egy-egy családot belőlük, és próbálja meg integrálni őket. Én az összes politikus mellé beköltöztetném őket, és oldják meg amit elkúrtak.

Ami a Gárdát és a probléma megoldást illeti: a Gárda nem kifejezetten az a szervezet akinek bármit meg kéne oldani, az a rendőrség lenne, ha lenne eszközük.

De azt pölö saját szememmel néztem végig, hogy idős néni hosszabb ideig kórházban volt a belvárosi házrészéből, amit mire haza ment volna, belakták a cigányok.
Hívták a rendőröket, akik nem tudtak mit kezdeni a problémával. Felszólították őket a távozásra, a válasz az volt, hajléktalanok, nincs hova menni.
Zárat nem törtek fel, csak ablakot törtek be a bejutáshoz, amire azt mondták törött volt, így szabálysértési eljárás sem indult.
A nénit rótták meg, hogy jobban kéne zárni a házat. A bejárati ajtó 7 pontos biztonsági volt, a törött fürdőszobai ablakon kívül, mindenhol rács volt.
A néni unokája hívta ki a Gárdát, azok egy hangos szó nélkül, 10 perc alatt kitessékelték őket a házból, és hetekig őrt állt valaki az ajtóban, hogy ne menjenek vissza, mert persze nekik állt feljebb...

Annak aki itt védi meg integrálni akarja őket, kívánok egy ilyen esetet, hogy szembesüljön a saját ostobaságával:)

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2009.11.19. 12:07:38

@Viktus: 2009.11.19. 01:58:15
Felsorakozom a programod mögött. Ezt kell megvalósítani tűzzel, vassal.
A baj csak az, hogy nem látok olyan erkölcsi szinten álló erőt a horizonton, amely a mutyi közelébe kerülve ne válna a jelenlegi rendszer részévé.

MrZed001 2009.11.19. 12:10:19

@Viktus:
"A szegregáció csak konzerválja a problémát, és nem oldja meg."
Érdekes, hogy erre a témakörre nem válaszoltál lényegében.

Tudás alapú szegregáció bizony az átkosban is volt, és MŰKÖDÖTT!

A zsenikkel (ez is egy kisebbség ám! :P) foglalkozni kell, hogy tudjanak haladni!
Velük miért nem törődnek? Az ő életük kevesebbet ér, mint másoké? Pedig éppen belőlük lesznek azok, akikre büszkék lehetünk!

A hátrányos helyzetűekkel is kell foglalkozni, de teljesen más módon.
Ugye egyértelmű, hogy ha ezeket az erőszakos túlkoros gyerekeket összezárod a haladósabb jótanulókkal, akkor ezzel mindkét félnek ártasz. Az egyik irigy lesz a másikra (ezért erőszakos), a másik meg fél a behemót nagy erőszakos állatoktól.
KINEK KELL EZ ???

Igen komolyan sérülnek a gyerekeink jogai !!!!

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2009.11.19. 12:10:33

@Mazsola66:
A gárda féle fellépés most rövidtávon kamilla a gyulladásra. Nekem is volt számos atrocitásom cigányokkal. Ettől függetlenül tartom magam az ostobasághoz.

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2009.11.19. 12:12:59

A tétel pedig, hogy a sok pénz az integrációra pozitív diszkrimináció hamis, hiszen nem a cigányoknak kötelező az oktatás, hanem a magyar állampolgároknak. Tehát a putris magyar (ilyen is van), a bűnöző családból származó magyar és ugyanígy cigány társaik is kénytelenek lesznek az iskolában rohadni...

Viktus 2009.11.19. 13:34:43

@MrZed001:

Ez gyermeklélektan a cigány gyermek nem irigy alapvetően, hanem nem tud magával mit kezdeni. Képzeld magad a helyébe téged továbbképzésre küldenének egy kínai csoporttal, és mindent kínaiul mondanának napokig-hetekig-hónapokig, és fogalmad sem lenne semmiről csak ott ülsz.
Felnőttként is elszakadna a cérna , nemhogy egy gyereknél akit bizony elkell foglalni a nagy csoportlétszámú osztályokban pedig nincsen idő velük külön foglalkozni. A gyerek meg unatkozik, nem tud magával mit kezdeni otthon sincsen aki letudna vele ülni elmagyarázni amit nem ért. Hirtelen belekerülnek a nagy semmibe ...

Viktus 2009.11.19. 13:47:11

@▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓:

Igen ez a baj amit a nemzeti romantika nem képes megérteni számtalan kérdésben. Az alapvető problémafelvetés jó, de a megoldási javaslatok a mesés Észak-Korea képét vetítik előre. A szomorú , hogy még a fiatal nemzeti radikálisok is a csurkista béklyókban leledzenek.

MrZed001 2009.11.19. 13:55:03

@Viktus:
Ezzel vitatkoznék engedelmeddel.
Ha tetszik, ha nem a cigány alapból irigy a magyarra (úgy általánosságban)
Ez honnan ered? A magyar gyerek (egyes, a gazdag szülőké) kap ilyen-olyan kütyüket, meg márkás ruhákat meg minden (a szegény nem, de hát ez nem érdekli a cigánygyereket, ő a leggazdagabbhoz méri magát!).
Ezt látják a szegények, és ezt bizony teljesen máshogy dolgozza fel egy szegény magyar és egy szegény cigány gyerek.
Mi magyarok alapból depisebb beállítottságúak vagyunk, a szegény magyar gyerek valamilyen szinten megérti, hogy az ő szülei nem olyan gazdagok.
Háborog ellene, de max magában (kevéssé irigy).
A cigány gyerek nem fogadja el, hogy ő szegényebb, és neki nem jár az ami a gazdagnak. Sajnos őket erre nevelik. Nem az alapvető emberi szerénységre, alázatosságra, hanem a kivagyiságra.
Márpedig ez nem más, mint az irigység alapja...

A legrosszabb, hogy ez egy ördögi kör. A gyereket erre nevelik (meg a magyar ... izé PARASZT ahogy ők szokták gyakran mondani) gyűlöletre, aki felnőve (azaz 16 évesen) ugyanerre neveli a saját gyereküket.

Na ezt az ördögi kört tessék áttörni valahogy úgy, hogy pl a Győzike sóval éppen ellene dolgoznak...

mokas_gizi 2009.11.19. 20:03:42

@kraut:

Cigányok vertek meg öltek meg Magyarokat abban a faluban ÉVEKEN át...!!!
Ez még a liberális sajtóban is benne volt...!!!

A Gárda, a Magyar emberek mikor hol öltek meg cigány, mikor hol lincseltek cigány, mikor hol vertek meg cigányt a származása miatt...?

Mitől félnek a cigányok, mi okok rá...?!!!
A MAGYAROK FÉLNEK ITT A MAGYAROK, MERT ŐKET ÖLIK MEG ŐKET VERIK MEG ŐKET RABOLJÁK KI A CIGÁNYOK ÉS NEM FORDÍTVA...!!!

Vérnűsző Barom (törölt) 2009.11.20. 01:13:10

"Ezután leültek, a roma fiú azonban hátrament a másikhoz, többször ököllel arcul ütötte, ami miatt kitört az egyik foga. A buszvezető ekkor hívta a rendőröket, akik állítólag azért nem mentek ki a helyszínre, mert úgy ítélték meg, hogy ez nem rendőrségi, hanem polgári peres ügy lehet."

index.hu/bulvar/2009/11/19/pokaszepetk/

avram iancu 2009.11.20. 13:11:43

Már 14 cigány van őrizetben a történtek miatt. A Jobbik a felelős. (?)

Lakásfelújító Feri · http://www.lakasfelujitas1.hu 2009.11.27. 20:39:49

A minapi H.M tiszteletére adott menetelés nekem nem jött be.
Annyira jó ember volt HM?

MrZed001 2009.12.18. 00:57:50

És ismét van miért előszedni a témát: a 8.kerben osztálytársát halálra verő c.gány FELFÜGGESZTETTET kapott !!!

Rögtön az első hozzászólásomból idéznék:
"Miért van, hogy ugyanazért a bűnért egy magyar évekre leültetnek, egy c.gányt meg még bevinni sem visznek ?
Ugye mindenki tudja melyik esetről van szó, ahol két középiskolás fiúval kötözködött 1-2 c nő ... mire kaptak 2 pofont, és ezért komoly letöltendő börtönbüntetést kapott a két diák."

Tehát itt van két ítélet.
1) két pofonért 2 (jól emlékszem?) év LETÖLTENDŐ
2) egy gyerek brutális halálra veréséért 1 év FELFÜGGESZTETT
Na akkor mutassa meg nekem kérem valaki, hogy hol van itt az egyenlő elbírálás, a súlyosabb bűnért nagyobb büntetés, meg az azonos bűnért azonos mértékű büntetés elve ?!?!!!!

Csanna 2009.12.18. 16:11:09

@MrZed001: ja kérem..., a bírói szabad mérlegelés!!! Az smafu???

MrZed001 2009.12.18. 19:50:21

@Csanna: és az Alkotmánynak becézett izé az smafu ?

Én már kérem csak annyi jogot kérek amennyi egy c.gánynak meg egy zsidónak van. Az nekem elég.
Akkor büntetlenül: lophatok, ölhetek, sikkaszthatok, terrorizálhatok, betörhetek, garázdálkodhatok, hazudhatok ...
süti beállítások módosítása