Sógorom, a zugügyvéd

...and justice for all.

Ön is tud egy érdekes esetet? Írja meg a zugügyvédnek!

Hirdetés

Utolsó kommentek

Linkblog

Friss topikok

Utazási ajánlatok

Bankkal terhelt társasház

2009. június 12. - zugügyvéd

Újabb társasházi problémával találták meg a Zugügyvédet. Sajnos egy ilyen helyzet tényleg meg tudja akasztani a felújítást. De a bankot is terhelik a tulajdonjoggal kapcsolatos kötelezettségek.


Tisztelt  Zugügyvéd úr!

Segítségét, tanácsát kérném az alábbi probléma megoldásában: egy vidéki, régi típusú társasház résztulajdonosa vagyok /közös ktg. nincs nálunk/ Az egyik lakó ,- akinek családja kihalt,- házrésze jelentős banki tartozással terhelt,. Ő a közvetlen falszomszédom.  Tudomásom szerint v.melyik bank tulajdonába került így  a terület, ezért a  szomszédom - egyébként kisnyugdíjas,- több éve már a legalapvetőbb felújításokat sem tudja, illetve akarja végrehajtani /a közös háztető erőteljes felújításra szorul, az esővíz csatorna hiányában áztatja a falakat, stb.-melynek következtében az én lakásom állaga is romlik. Kérdésem: azon kívül ,hogy megpróbálok az illetékes bankkal kapcsolatba lépni, mit tehetek?!

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zugugyved.blog.hu/api/trackback/id/tr921181109

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sics68 2009.06.12. 17:27:42

Így elsőre azt mondanám...

beste 2009.06.12. 19:10:04

Esetleg megállapodni, hogy - persze anyagi helyzeted függvényében - felújítod a teljes komplexumot, cserébe tulajdonjogért, míg a haszonélvezeti jog az övé marad?

jackal 8810 2009.06.16. 21:54:22

@beste: ennél nem tudom mennyivel lenne kisebb költség mondjuk a banki tartozást átvállalni!
süti beállítások módosítása