Sógorom, a zugügyvéd

...and justice for all.

Ön is tud egy érdekes esetet? Írja meg a zugügyvédnek!

Hirdetés

Utolsó kommentek

Linkblog

Friss topikok

Utazási ajánlatok

Cserni for president?

2008. február 25. - zugügyvéd

Egyelőre nem jegyezte be a Fővárosi Bíróság azt az egyesületet, amelyet Cserni János fővárosi bíró hozott létre. Ibikét - Ideális Bírósági Igazgatásért Közhasznú Egyesület - hiánypótlásra szólította föl a bíróság. Így például azok hozzájárulását kell beszerezni, akiket az egyesület bírálni kíván - tudta meg a NOL. Ide tartozik egyi kommentezőnk felvetése is:

 

Hello, Zugügyvéd!

 


Kérem,hogy közöljék le jelen felvetésemet:
 
Cserni for president!
 
Szerencsére a köztársasági elnök is rájött a jelenlegi LB elnök totális alkalmatlanságára. Új jelöltet fog nevezni-hogy hogyan,az legyen az ő lelkiismeretére bízva.

Én úgy gondolom, nekünk ügyvédeknek  csak szerencsétlenséget hozott a régi-bukott-elnök regnálása. Viszont jó lenne,ha az új nem csak de jure lenen új,hanem de facto is: friss szemléletű,az igazság oldalán álló,nem magamutogató,hanem praktikus stb.-olyan,aki az ügyvédekre is tekintettel van, mikor "rendelkezik".


Szóval Cserni János lenne az alkalmas jelölt,mert nem szeretném,hogy a mostanihoz képest is rosszabb jöjjön!
 

 

 
Köszönettel:


rubicon75

 

17 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zugugyved.blog.hu/api/trackback/id/tr34354103

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

9mmPara 2008.02.25. 19:02:54

Szívesen elolvasnám azt az alapszabályt :) különösen azt a pontot, amelyik felsorolja, hogy a tv-ben felsoroltak közül mely közhasznú tevékenységeket kívánja az egyesület folytatni. Pl. az OIT bírálata melyikbe fér bele, mert azért mégiscsak úgy lenne az igazi, ha ez is beleférne a közhasznúak közé :)

bartospeeter 2008.02.25. 19:53:08

Cserni bíró aláírta szakmai halálos ítéletét, amikor a legroszabbra vetemedett;

...jobbítani akar, s kezdené ezt saját háza táján.

A mai szent evangélium;

nol.hu/cikk/482803/

----------------

Cserni jól érzi, lenne min változtatni.Ha én írok le egy esetet, amikor egy bíró monjuk jegyzőkönyvet hamisít, főnöke nem indít vizsgálatot, mert nem tud információhoz jutni, hiszen a kolléga Gyesre-ment.....az ugye személyeskedő sértettségből írt vélemény.Ha azt írom, le amikor egy bíró ellen elfogultsági indítványt nyújtok be, de nem folytatják le ügyében az eljárást, csak egyszerűen -mondjuk- Tata városi bíróság elnöke lesz hirtelen az illető, vagy ha arról szólok, hogy magánvádas büntető ügyben két évig nem kap valaki jegyzőkönyvet, ezért mint sértett nem is tud részt venni a büntető eljárásban....ezek mind egyedi, elfogult vélemények...ugye bár.Sőt nem is általánosak ezek a negatív vélemények.

/Szerintem meg az az általános, hogy kussolunk a bírók nyílt törvényt sértéseit illetően./

Cserni doktor azért más eset.Olyasféle, mint amikor a bivaly fogat akar mosni, és keresztbe akad a fogkefe a torkán.

Nagy dög, nagy torok, kicsi a kefe, de az állat bele is dögölhet...sürgősen ki kell találni valamit.

Kézenfekvő, hogy okádni kéne.Kiokádni az a kis vacakot, ami az eddigi nyugodt /inkább tespedt/ közérzetet megzavarja.

Szerintem Cserni doktor agyilag beteg is lehet ..akár.Rohadtul nem normális, ha egy bíró korrektebb eljárásokat akar./Hiszen minden önseggnyaló demokratikus mutatónk jól áll...nemde?/

Cserni doktor jobban tenné, ha valami burkolt rasszista szervezetet akarna alakítani.Zsidót üldözni Cigány ellen uszítani teljesen normális, és kivitelezhető dolog ma Magyarországon.Erre lehet alakítani akár hivatalos gittegyleteket, ...de hogy bíróságot, vagy jogszolgáltatást optimálissá alakítani...hát ez olyan szükségtelen SCI-Fi szerű agyszülemény.

Még a végén kiderülhet, hogy a Lomnici Legfelsőbb Bírósági elnök /lassan már nem elnök/ mégis csak okoratot hamisított?

Ne má!!!!.

Cserni doktor...ájjunk má meg.Annyira azért nem akarnak demokráciát itt a felvégen.
bartospeeter.nolblog.hu/?post_id=34836

Moon_Safari 2008.02.25. 19:56:21

...akiket bírálni kíván? Epét hányok. Most már értem a váderedményességi mutatót.

doki 2008.02.25. 20:18:29

A bíróság demokráciánk szent tehene.
Pedig az elmúlt fél évszázadban több emberrel végeztek a bírók, mint a bűnözők.
Ilyen történelmi múlt mellett nagyobb szerénységgel illene viselkedni minden bírónak,mint ahogy most teszi.
Cserni biró szélmalomharca elöbb utóbb kifullad, hiszen az egész birói kar a maszatolásban érdekelt. Persze ebben az ügyészség is kiváló segítséget nyújt.

ikocka · http://kocka.blog.hu 2008.02.25. 20:23:13

Cserni? Csernus for president! :))

Legfelsőbb Íróság 2008.02.25. 21:59:06

Nem ismerem személyesen, de egyetértek! Abcúg Lomnici! Vivát Cserni!
Remélem, láthatom a bíróság folyosóin szaladgálni a bukott diktátort..

2008.02.26. 11:13:59

Egy biztos, nem egy mindenalegnagyobbrendben bólintó lászlóra van szükség, hacsak nem akarunk újabb pár évtizedet eltotojázni.

derelyegrádi szellem 2008.02.26. 13:36:57

Ami jelenleg a bíróságokok folyik - különösen polgári ügyszakban - az valami egészen dermesztő. Soha nem hittem volna, hogy idáig sűllyed a bíró kar. Tisztelet a kivételnek, de abból egyre kevesebb van, és ők is vesztik el hitüket.

Csernit is alkalamatlannak tartom, de más okból mint Lomnicit.

Virág et. 2008.02.26. 16:09:14

Csernit nem ismerem. Mivel büntető bíró, ezért soha nem találkoztunk és valószínűleg soha nem is fogunk.
De láttam nyilatkozni. Nem megfelelő személy LB elnöknek:
1. túl fiatal, ezért nem elég tapasztalt,
2. a habitusa nem egy vezetőjé. Jó, Lomnicié sem volt, de a rosszat nem kéne rosszra cserélni. Ráadásul Cserni mégcsak nem is diplomatikus alkat.

Tudom, hogy a laikusok nagy reformert látnak benne, de ennek én nem dőlök be. Különbség van a tényleges változtatási szándék, az átgondolt reformok és a kamaszos lázadás között. Ez a magánvéleményem.

derelye

"Ami jelenleg a bíróságokok folyik - különösen polgári ügyszakban - az valami egészen dermesztő."

Nekem is vannak kritikai észrevételeim, de nem érzékeltem az elmúlt években olyan meredek zuhanást az eljárások minőségében. Azaz kb. régen is ilyen volt, mint most. Csak érdekességképp kifejtenéd, hogy mire gondoltál? Hátha egyetértünk ebben is.

füredi (törölt) 2008.02.26. 16:11:09

Az, ami a bíróságokon folyik, az - bíróként mondom - szörnyű.

De Cserni? Ismeritek? Láttátok ítéletét? Azon kívül, hogy mindent ellenez bármi ésszerű, épeszű ötletét hallottátok?
Biztos, hogy jó prezidentnek, aki kifejezetten az egyik politikai oldal újságaiba publikál. Aki politikai nyilatkozatokat ír alá? A saját sértettségen kívül vezeti más? Az IBIKE komoly szerintetek? Hm?

füredi (törölt) 2008.02.26. 16:12:12

Virág et!

"kamaszos lázadás"
Ez egy jó mondat volt Csernire, kár, hogy nem én találtam ki.

9mmPara 2008.02.26. 18:59:27

Ezt a kását sem eszik olyan forrón. Létrejön egy új egyesület. Oszt akkor mi van? Semmi egyebe nincs, csak némi hitele. Még ahhoz is két lezárt évet kell produkálni, hogy 1%-ot gyűjthessenek. Ha pedig pártalapítványok és egyéb hasonlók kezdik finanszírozgatni, akkor már el is bukta a hitelességét.
Egyébként polgári ügyekben tényleg találkozni érdekes dolgokkal.

VIC20 2008.02.27. 11:48:31

füredi:

Rátapintottál a lényegre. Kissé röstelkedve magam is be akartam vallani, hogy nem ismerem a bíró úr ezirányú munkásságát és kvalitásait, csak néhány elhíresült ítéletéről van tudomásom. Lehet, hogy mindezeken túl nagy koponya, remek szervező, irányító...

Ez a részrehajlóság az ítéleteiben azonban szerintem a nemhogy az elnöki posztra való alkalmasságát kérdőjelezi meg, de egyenesen a bíróit is.

Legfelsőbb Íróság 2008.02.29. 06:48:55

Egy elnöknek pont ilyen tulajdonságokkal kell rendelkeznie:
legyen nagy koponya,szervező,irányító..

derelyegrádi szellem 2008.02.29. 10:45:41

Legújabban Baka András neve merült fel.

Ő - amellet hogy emberjogi bíró - a 90-es évek elején az Államigazgatási Főiskola főigazgatója volt. E minőségében amennyire megismerhettem alaklmasnak találnám. Lomniczinál és Cserninél pedig feltétlenül jobbnak tűnik.

Hátrányára lesz, hogy a politikusok nem fogják őt ismeri, és így tartani fognak tőle. Szerintem a "Bercinél" érdeklődnek majd, azonban Berci ellenjelölt volt Bakával szemben a főigazgatói posztért. Ekkor történt meg, hogy Takács a választás napjának reggelén a "főigazgató" felfestésű parkolóhelyre odaparkolt, mintegy jelzésként. Aztán a megmérettetésben alulmaradt Bakával szemben. Kérdés, hogy ezek után Berci mit fog róla mondani a politikusoknak.

Virág et. 2008.02.29. 12:48:40

Takács és az MSZP most nincsenek jóban. Takács okkal érezheti magát megalázottnak, egy nyilvánvalóan alkalmatlanabb figurára cserélték le - minősíthetetlen módon.

Nem hiszem, hogy ezek után bárki is menne hozzá tanácsért, ill. hogy ő bárkinek is szívesen adna.

concordia 2009.07.31. 14:41:31

Cserni gyűlöli a rendőröket,ha tehetné mindenkit elmeszelne aki megfordul a tárgyalóteremben. A legszebb az egészben,hogy álltalában aki megfellebezi az ítéletet 2-fokon mindig nyer!!!!
ennyit Cserni pártatlanságáról!!!
süti beállítások módosítása